Rijkscloud en cloudgebaseerde oplossingen

On-prem, Private cloud, Rijkscloud en Public cloud: hoe zijn ze naast elkaar te gebruiken?

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 19 november 2021

  • Locatie: Kantoor Zoetermeer / Hybride

  • Begintijd: 13:30 uur

  • Eindtijd: 15:00 uur

Tijdens de maatschap meeting van The Demand Group op 19 november aanstaande komt op verzoek een externe spreker praten over cloudgebaseerde oplossingen voor de Rijksoverheid. Salesforce geeft haar perspectief op basis van ervaringen bij klanten uit de publieke én private sector. Daarnaast is er veel ruimte voor discussie. Aangezien deze discussie vorm wordt gegeven door de deelnemers, willen we graag maten binnen het collectief de mogelijkheid geven om (actief) deel te nemen bij deze maatschap meeting van The Demand Group.

Wat staat er op het programma?

De presentatie wordt ingeleid door Harco Enting. Hans Castel zal met business perspectief ingaan op cloud en Rijkscloud, en Wouter Trumpie zal een meer technisch/architectuur gericht deel voor zijn rekening nemen. Het leeuwendeel betreft de Rijksoverheid, maar de publieke algemene zin en de private sector komen ook aan bod, aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Cloud voorzieningen en clouddiensten zijn in overvloed beschikbaar. Hoe ziet het palet eruit, hoe kun je Rijkscloud plaatsen, en hoe breed of smal kun je Rijkscloud interpreteren? Wat betekent: cloud maar dan alleen via Rijkscloud?
  • Hoe kun je invulling geven aan de randvoorwaarden om gebruik te maken van cloud mogelijkheden? Met inachtneming van alle wet- en regelgeving rond privacy en security.
  • Hoe kun je samenhang creëren in het applicatielandschap? Rekeninghoudend met de specifieke processen en procesondersteuning binnen de Rijksoverheid.
  • Hoe is de relatie on-premise en in de cloud? Vaak zijn er zorgen en vragen over de plaatsing van de informatiehuishouding. Bijvoorbeeld: hoe kun je baas blijven over de informatiehuishouding en over de toegangsadministratie?

Er is tijdens dit event veel gelegenheid voor discussie. De discussie zal richting geven aan de diepgang en hoeveelheid aandacht voor een specifiek onderwerp. Veel van onze maten kennen uit een recent of verder verleden de Rijksoverheid en hebben te maken (gehad) met Rijkscloud. Aan stof voor discussie zal het dan ook niet liggen. Hopelijk doen ook onze eindklanten binnen de Rijksoverheid actief mee in de discussies. Zo willen we met elkaar kennis en inzichten verbreden.

Ben jij erbij? Dit event zal hybride plaatsvinden. Geef bij je aanmelding aan of je fysiek of digitaal aanwezig wilt zijn. Er zijn nog een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Vol = vol, de stoelen wijzen we toe op basis van inschrijving. Indien fysiek niet meer mogelijk is wegens de coronaregels, zullen we zorgen dat je digitaal kunt aanschuiven. Hierover ontvang je natuurlijk tijdig bericht.

Rijkscloud en cloudgebaseerde oplossingen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De volgende Sprekers zullen aanwezig zijn:

Harco Enting

Area Vice President, Business Development & Strategy – Salesforce

Hans Castel

Sr. Director, Strategy and Transformation – Salesforce

Wouter Trumpie

Distinguished Architect, Global Public Sector – Salesforce

ANDERE EVENTS

Kom meer te weten over onze events of bekijk alle events in dit handige overzicht:

Alle events

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

WIJ KOMEN GRAAG MET JE IN CONTACT!

Zoek jij maximale ondersteuning en wil je samen zorgeloos ondernemen en werken aan uitdagende opdrachten, sluit je dan aan bij The Future Group.

Join us