Cloud Architect

Grootste community van
IT ondernemers in Nederland

Bereken eenvoudig je uurtarief

Cloud Architect

Iets voor jou?

Standplaats: Amsterdam
Uren per week: 32
Optie op verlenging: Ja

Opdrachtomschrijving

Als Cloud Architect draag je zorg voor de optimale inrichting van de cloud-infrastructuur componenten. Je analyseert en ontwerpt de technische architectuur (landing zones) van de verschillende cloud platforms (Well-Architected), zorgt voor afstemming en borging van de cloud infrastructuur architectuur, houdt rekening met behoefte vanuit de business, en houdt ook rekening met de kosten/baten van de oplossingen en ontwerpt hiervoor nieuwe bouwblokken. Concreet moet er nog een solide basis architectuur beschreven worden van de cloud inrichtingen, die er nu zijn.

Daarnaast ben jij de bruggenbouwer tussen de gekozen cloud providers (Azure en AWS), de techneuten en de behoefte vanuit de organisatie. Het is daarom van belang dat je overkoepelend te werk gaat en mogelijkheden en kansen ziet om aansluiting te creëren waar dit kan.

 

Je werkt samen met het team en de solution architecten binnen het team om samen de functies en samenhang van de componenten en hun functionele en technische specificaties te ontwerpen, te beschrijven en af te stemmen met verschillende belanghebbenden. Onder technische cloud infrastructuur wordt verstaan het geheel van netwerkcomponenten, servers, storage, telecom en databases die zich bevinden in onze Azure en AWS cloud omgevingen.

Vanzelfsprekend werken wij in het team vanuit een Zero-Trust principe en daarom is afstemming met de (Security) Architectuur en Security Officers van groot belang. Daarom vragen we ook de nodige expertise op dat gebied.

Als Cloud Architect maak je onderdeel uit van het Cloud Expertise Team (CET). Binnen het CET werken wij volgens het Agile/DevOps principe. Hierbij werk je nauw samen met de Product Owner en het team om zo te komen tot nieuwe of verbeterde producten die op de roadmap komen te staan. Je bent als het ware het technisch geweten van de Product Owner. Het hebben van een DevOps mindset en het zijn van een “team player” is daarom cruciaal. Daarnaast help je ook mee om het Cloud Expertise Team verder door te ontwikkelen tot een volwassen, zelfsturend en dynamisch team die de aansluiting kan maken naar de huidige IT-ops organisatie.

Je bent analytisch zeer sterk en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en hebt overtuigingskracht. Je bent creatief en hebt een groot abstractievermogen. Daarnaast ben je in staat te plannen, te organiseren, en tevens effectief samen te werken. De functie vraagt verder een grote mate van pro-activiteit en zelfstandigheid.

Vereisten:

 • Ervaring met maken van ontwerpen van zowel functionele als technische cloud architecturen.
 • Kennis van en ervaring met de Well-Architected Frameworks van Azure en/of AWS.
 • Ervaring met het opzetten en verbeteren van Cloud Adoptie.
 • Brede kennis van technische architectuur en praktische toepassing hiervan.
 • Brede kennis van verschillende platformen en infrastructuuromgevingen.
 • Brede kennis van (hybride) cloud-architectuur.
 • ICT en informatiebeveiliging (Zero-Trust).
 • Organisatie van informatievoorziening.
 • Cloud Architectuurprincipes.
 • DevOps/Agile manier van werken.
 • Je hebt een HBO+ werk- / denkniveau.
 • Je hebt 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je hebt ervaring met hybride cloud-architectuur (koppeling met on-prem).
 • Je bent een teamplayer in het agile DevOps Cloud team.
Bekijk alle IT Opdrachten

Samen ondernemen

Laat je gegevens achter

 • Max. bestandsgrootte: 300 MB.

Opdrachtgevers

The Future Group opent deuren voor haar maten naar de meest uitdagende opdrachten bij topbedrijven. Door het netwerk van onze 350 IT specialisten en de inzet van ons account team hebben wij al vele mooie opdrachten ingevuld. Zit jouw toekomstige opdrachtgever hiertussen?

Heb je interesse, of wil je meer weten over deze opdracht?

Meld je aan!