Testmanager

Grootste community van
IT ondernemers in Nederland

Bereken eenvoudig je uurtarief

Testmanager

Iets voor jou?

Regio: Den Haag
Tarief: Marktconform
Uren: 36

Onze opdrachtgever

Onze opdrachtgever maakt de omslag naar een meer digitaal werkende organisatie. De transformatie naar het hybride onderwijs vindt mede door de COVID-maatregelen versneld plaats. De dienst Facilitaire Zaken & Informatietechnologie (FZIT) vervult een sterk faciliterende rol binnen deze veranderprocessen. Er is een hoge mate van urgentie aanwezig om de IV en IT-functie van de organisatie snel en gericht op een hoger niveau te brengen.

De afstand tussen genoemde ambities en de huidige situatie is groot. Voor het College van Bestuur een belangrijke reden om een programma in te stellen met het doel om de strategische en tactische samenwerking beter tot stand te brengen en tegelijk te werken aan de verdere professionalisering van haar diensten. Om haar strategische doelen te realiseren werkt de organisatie sterk procesgericht, steeds meer ketengericht en samen in multidisciplinaire teams. Hierbij wordt ook de omslag gemaakt naar een meer Agile/Scrum werkwijze. De aanpak is gericht om een versnelling tot stand te brengen en parallel hieraan de kwaliteit en effectiviteit van de huidige IV en IT-bedrijfsvoering te verhogen. Een belangrijk aandachtsgebied vormt daarbij de verdere professionalisering van het testmanagement binnen de organisatie en in het bijzonder binnen de twee werkeenheden functioneel beheer voor bedrijfs-generieke applicaties.

Wat ga je doen?

De testmanager is bij onze opdrachtgever verantwoordelijk voor:

 • De analyse van de huidige situatie en het formuleren van de aanpak tot verdere inrichting van het testmanagement, de opzet en inrichting van het geautomatiseerd testen en de organisatorische en technische implementatie hiervan.
 • Een korte sectorinventarisatie naar de succesvolle inzet van tooling en systemen voor het geautomatiseerd testen.
 • De oplevering van een met de relevante diensten afgestemde routekaart en investeringsplan in mensen en middelen voor de periode 2021-2023.
 • De acceptatie van het plan van aanpak inclusief randvoorwaarden bij stakeholders, voordat tot de fase van uitvoering wordt overgegaan.
 • Het concreet in werking zetten van verbeteracties voor nader te benoemen applicatiedomeinen en de structurele borging hiervan.

Eisen voor de rol van testmanager

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau met een voor de opdracht relevante opleiding.
 • Gecertificeerd testmanager (ISTQB of TMap).
 • Ruime en aantoonbare ervaring als testmanager binnen grotere en complexe organisaties.
 • Ruime ervaring met IT- en businessmanagement om als verbinder op te treden.
 • Kennis van en ervaring met projectmethodieken en Agile/Scrum werken.
 • Kennis van en ervaring met relevante standaarden en frameworks op het gebied van kwaliteit en testmanagement.

Meer over jou

 • Je bent resultaatgericht en organisatiesensitief.
 • Verder ben je goed in helicopterview, beschikt over een groot analytisch vermogen en je werkt oplossingsgericht.
 • Je hebt een grote overtuigingskracht, bent goed in het leggen van contacten, straalt energie en enthousiasme uit, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent stressbestendig en je bent gericht op samenwerking en het verkrijgen van draagvlak.

Opdrachten worden altijd eerst voorgesteld bij de maten in het netwerk. Wij beschikken ook over een externen pool waar IT opdrachten in gedeeld worden. In aanmerking komen voor deze leuke klus? Vul het formulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op over de mogelijkheden.

Bekijk alle IT-opdrachten

Samen ondernemen

Laat je gegevens achter

 • Max. bestandsgrootte: 300 MB.

Opdrachtgevers

The Future Group opent deuren voor haar maten naar de meest uitdagende opdrachten bij topbedrijven. Door het netwerk van onze 350 IT specialisten en de inzet van ons account team hebben wij al vele mooie opdrachten ingevuld. Zit jouw toekomstige opdrachtgever hiertussen?

Heb je interesse, of wil je meer weten over deze opdracht?

Meld je aan!