HOE SOCIAAL IS SOCIAL MEDIA?

Bron: Gerben Vis

LinkedIn is een groot social-medianetwerk, die ik vooral gebruik voor zakelijke contacten en het op de hoogte blijven van wat bedrijven bezighoudt. Sommigen van deze contacten zijn ook kennissen of vrienden uit mijn netwerk van The Future Group; het platform waar ik vaak mee samenwerk. Ik vroeg mij af hoe sociaal dit netwerk nu eigenlijk is? Ik wilde een kleine test uitvoeren om te zien in hoeverre een sociaal media netwerk gaat ten opzichte van andere sociale netwerken waar vaak ook dezelfde leden zich in bevinden.

Een bevriende freelance software-ontwikkelaar die ik goed ken en waar ik met tevredenheid meerdere keren mee heb samengewerkt, is op zoek naar een opdracht waarin hij zijn kennis over zaken als: Javascript, Java, Git, AngularJS, Typescript, NodeJS, Amazon AWS, Docker, kan botvieren. Hij is een wat ik noem een: “full-stack” ontwikkelaar; iemand met kennis van front-end en van back-end. Hij werkt als sinds 2003 als ontwikkelaar en heeft gewerkt voor projecten van zowel startende bedrijven, die nu alweer jaren bestaan. Maar hij heeft ook zijn steentje bijgedragen voor al bestaande bedrijven. Eigenlijk heeft hij alle vormen van projecten wel een keer meegemaakt. Je kunt gerust zeggen gepokt en gemazeld binnen de programmeertalen die hij beheerst met alle soorten projectvormen die zich maar hebben aangediend.

Laatst nam hij contact op en vertelde mij dat hij geen opdrachten meer had. Dit is niet iets voor hem want hij heeft echt altijd werk. Maar dat maakt voor het testje nu even niet uit. We kletsten even bij over het voor ons ter zake doende laatste nieuws binnen IT technologie en dat is altijd verfrissend. -Jammer dat ik hem op dat moment niet direct kon helpen aan een nieuwe opdracht of juist dat ik hem binnen mijn team kon opnemen. Ik vertelde hem dat ik mijn ogen en oren open zou houden en dat als ik iets zal tegenkomen, wat in z’n straatje past, dat ik hem op de hoogte zou stellen.

Nu we toch social-media gebruiken in de vorm van Linkedin ben ik benieuwd hoe sociaal dit netwerk is en hoe snel iemand zich meldt om z’n ontwikkelteam te versterken met mijn collega.

Dus ben je op zoek naar versterking van een team en zoek je een ervaren “full-stack” ontwikkelaar met ruim tien jaar ervaring, dan kan ik hem zeker aanbevelen! Stuur mij een bericht en ik breng jullie in contact.

Ben je tot hier gekomen met lezen, ben je sociaal, help mijn collega met een ‘like’ op dit artikel. Ik ben benieuwd hoe deze test zal aflopen. Dit artikel wordt vervolgd met de uitkomst over hoe sociaal is socialmedia eigenlijk?

Volledige artikel: https://www.linkedin.com/pulse/hoe-sociaal-social-media-gerben-vis
Publicatie datum: 25 april 2017

ONLINE
ONDERNEMERS
FESTIVAL

11-FEB

Ontdek in 3 uur hoe jij kan ondernemen als IT'er!

Bekijk event
Start up it zzp'er
Terug naar overzicht

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs

Plaats een reactie