Samen ondernemen met Jeroen Overeem

Lees hier meer verhalen van onze maten

Het verhaal van Taco
Het verhaal van Mike
Het verhaal van Mels
Het verhaal van Michael
Het verhaal van Jasper
Het verhaal van Tayfun
Het verhaal van Tim
Het verhaal van Triet
Het verhaal van Maikel
Het verhaal van Stefan

Samen ondernemen met Jeroen Overeem

“Ik heb nu de leukste en beste baas ooit”

Jeroen Overeem, Information – en Cybersecurity professional, heeft een communicatie achtergrond en meerdere jaren voor diverse consultancy organisaties gewerkt op het snijvlak van business en IT. Voordat hij ging ondernemen zat hij in loondienst bij een klant, waar hij toevallig via het netwerk van TFG bij terecht was gekomen. Met een aantal oud consultancy collega’s binnen The Future Group, was zijn keuze snel gemaakt. Jeroen zou in het coronajaar gaan beginnen als ondernemer bij TFG en daar heeft hij totaal geen spijt van!

“Door de voorschotten van TFG kon ik direct aan de slag met ondernemen”

Zoals altijd ben ik nieuwsgierig naar de dagelijkse bezigheden en hoe iemand terecht komt bij The Future Group. Jeroen begint meteen enthousiast te vertellen. “Ik ben Information en cybersecurity professional en ik ben dit jaar begonnen als ondernemer bij The Future Group. Mijn laatste baan in loondienst had ik ook al te danken aan het netwerk van TFG. Ik ken een aantal maten uit de maatschap Security vanuit mijn consultancy tijd. Door de jaren heen vertrokken daar een aantal collega’s met wie ik een goede band had. Zij gingen voor zichzelf beginnen en sloten aan bij The Future Group. Zo had ik door de jaren heen al wat meer gehoord over het collectief, maar direct ondernemen, was nog niet direct mijn ambitie. Ik was vooral heel erg geïnteresseerd in de klussen die zij gingen doen, daar kwamen de mooiste opdrachtgevers voorbij en dat wilde ik ook wel. Je weet wel hoe het gaat, je houdt een beetje contact over hoe het gaat en zo ben ik uiteindelijk bij mijn laatste werkgever terechtgekomen. Hele interessante omgeving, maar uiteindelijk ging ook ik nadenken over het ondernemerschap. Ik denk toch omdat ik de afwisseling miste die ik in mijn consultancy tijd wel had. Maar terug de consultancy in was voor mij geen optie meer. Ik heb echt niks te klagen gehad, maar ik heb nu wel echt de leukste en beste baas ooit!” Natuurlijk zegt Jeroen dit met een knipoog.

Als ik hem vraag hoe hij terugkijkt op zijn jaar als ondernemer en of het niet heel spannend was om juist in een coronajaar te gaan ondernemen, neemt Jeroen mij mee in zijn begintijd. “Het fijne is dat ik door de voorschotten van The Future Group, direct in staat was om te gaan beginnen. Er viel daardoor geen gat. Voor mij is het dan ook niet zo spannend geweest. Ik had de keuze immers al gemaakt, en ik ging ervoor. Maar ik kan mij overigens wel voorstellen dat ze daar in mijn gezin anders over denken. Dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik merk vooral dat ik echt een hoop stress kwijt ben nu ik alles zelf kan bepalen. Wellicht dat ik dan nog wel wat meer tijd moet vrijmaken voor het thuisfront overigens.” Als je mij een maand geleden had gezegd dat beginnende ondernemers vooral rust ervaren, dan had ik je met grote ogen aangekeken. Maar inmiddels heb ik het zo vaak gehoord dat ik al snel verder praat over de waarde van het collectief.

“Vooral het samendoen maakt het voor mij waardevol”

Jeroen vervolgt: “De meeste waarde zit voor mij in het samendoen, het samen ondernemen, kennis uitwisselen en het plezier dat we met elkaar hebben. We spreken elkaar veel binnen de maatschap en er wordt van alles ondernomen. Ik kan zelf bepalen waar ik bij aansluit en waar niet, maar de opties zijn er in ieder geval genoeg. Daarnaast ben ik ook niet zo van de administratie. Ik ben echt blij dat dergelijk geneuzel voor mij uit handen wordt genomen. ” Het eerste jaar als ondernemer zit erop, what’s next en welke klus ambieer je nog? Er valt een lange stilte. “Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig. Ik heb het goed voor nu en als ik het mij bedenk dan onderneem ik daar actie op. Maar dat zien we dan wel. Voor nu heb ik het prima.” Het is mij duidelijk, Jeroen gaat als hij iets anders wil, dat opnemen met de baas. En dat is toevallig wel de leukste en de beste!

Terug naar het overzicht