Samen ondernemen met Triet Banh

Lees hier meer verhalen van onze maten

Het verhaal van Taco
Het verhaal van Mike
Het verhaal van Jasper
Het verhaal van Mels
Het verhaal van Michael
Het verhaal van Jeroen
Het verhaal van Tayfun
Het verhaal van Tim
Het verhaal van Maikel
Het verhaal van Stefan

Samen ondernemen met Triet Banh – Geschreven door Tispha Barbier

Triet Banh is security expert en sinds 2021 ook ondernemer binnen The Future Group. Zijn achtergrond in dit vakgebied is divers, van pure techniek tot advies aan de businesszijde. Vooral de variatie geniet zijn voorkeur. Een kleine vier jaar geleden was er al eens contact tussen TFG en Triet, maar toen was het niet het juiste moment voor hem om te gaan ondernemen. Sinds hij vorig jaar een startup is gestart, is alles in een sneltreinvaart terechtgekomen. Nu wil hij de vrijheid hebben om zelf te bepalen of hij meer tijd in de startup steekt of niet. De vrijheid om te kiezen voor zijn passie. Ik wil natuurlijk meer weten over die startup en de keuze om te gaan ondernemen met The Future Group. Tijd voor een goed gesprek met deze Securityman.

Als ik vraag naar zijn IT ervaring vertelt Triet mij lachend dat we daarvoor even terug moeten in de tijd. Zo vertelt hij enthousiast over zijn tienerjaren. “De passie voor techniek heb ik echt al jong opgedaan. Het begon allemaal met het uit elkaar halen van mijn computer, overklokken en software maken en breken. In de daaropvolgende tijd dat het internet opkwam vond ik het leuk om te ontdekken wat daar allemaal mee kon en of er dingen te hacken waren en hoe dat dan werkte.

“De vrijheid om meer tijd te steken in mijn startup.”

De ontwikkelingen gingen best snel, dus de uitdaging was er ook om het bij te houden. Van mijn passie heb ik uiteindelijk mijn werk kunnen maken, want nu mag ik legaal hacken en organisaties helpen met hun cyberweerbaarheid.” Triet volgde een informatica studie en heeft ervaring opgedaan in de jaren die daarop volgden. Alles begon vooral vanuit de techniek, maar hij kwam al snel in de consultancy terecht. Het leukste vindt hij de combinatie. Zo vervolgt Triet zijn verhaal: “Als je het een wel kunt doen en het ander niet dan ga je het toch missen. Daarbij is het echt belangrijk om de ontwikkelingen bij te houden. Hackers worden slimmer en slimmer en ik ben deze voortgang dan natuurlijk ook nauwlettend in de gaten aan het houden om mijn klanten veiliger te maken.”

“Passie voor techniek vanaf jongs af aan.”

We praten verder over wat hij graag nog eens zou willen doen in de toekomst. Er is even ruimte om te dromen. Triet heeft niet zozeer een bedrijf voor ogen maar in navolging op betaalautomaten zou hij best wel eens de kans willen hebben om een vliegtuig te hacken. Zo kletsen we nog wat door over de mogelijke vulnerabilities in een vliegtuig, iets waar ik zonder technische achtergrond ook nog prima in mee kom. Dit is tevens het moment dat Triet mij meer vertelt over zijn startup. Dat is ook een onderwerp waarbij hij graag naar de toekomst kijkt.

“Van bierviltje naar startup.”

Zo vertelt hij: “Het begon letterlijk met een gesprek in de kroeg en een bierviltje. Een vriend van mij heeft voor zijn baan als WFM consultant een tool gebouwd in Excel. Die had hij dusdanig goed ingericht om voorspellingen in te kunnen doen, dat klanten ernaar begonnen te vragen. Zij wilden graag de tool in gebruik nemen. Nou ja, je weet hoe het gaat. We stonden in een café gezellig te kletsen en hij stelde mij terloops de vraag hoe hij zijn bestand kon beveiligen en of dat überhaupt een optie was. Mijn antwoord was: ‘Waarom maak je er geen Saas dienst van?’. Hij wist niet waar te beginnen, maar ik wel! Zo hebben we op een bierviltje uitgetekend wat het programma zou moeten doen.

En nu zijn we een Software as a Service begonnen, AIM B.V. (www.aimforecasting.com). Momenteel hebben de eerste klanten getekend en we zijn ook continu features aan het bijbouwen die klanten direct kunnen gebruiken. Hierdoor is mijn stap naar ondernemerschap ook versneld. Ik wil namelijk zelf de vrijheid hebben om eventueel twee maanden vrij te nemen en mij volledig op onze SaaS oplossing te kunnen focussen. Als eigen ondernemer gaat dat nu eenmaal gemakkelijker. Ik ben enorm benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen hierbij.”

Triet vervolgt zijn verhaal: “Ik vind dat bouwen aan de startup echt super leuk om te doen en dat spreekt mij in de maatschap Security ook erg aan. Er worden veel dingen samen ondernomen. Zo gaan we volgende week naar een security congres, maar wordt er ook echt nagedacht over het gezamenlijk opstarten van producten en diensten. Die drive en uitwisseling motiveert mij enorm. Ik heb sinds mijn start als ondernemer bij The Future Group nog niet heel veel mensen kunnen zien, maar de eerste tekenen zijn wel heel goed hierdoor.” We praten wat verder over het dienst en productgericht werken. Een onderwerp wat vanuit mijn rol steeds belangrijker wordt en een van de grootste topics is voor het komende jaar.

“De uitwisseling en het nadenken over het opstarten van producten en diensten motiveert mij enorm.”

Ik ben benieuwd hoe ik Triet en zijn mede-ondernemers hierbij kan ondersteunen en welke ideeën hij hierbij heeft. We praten nog wat over ons Innovation event in april en of hij wellicht een presentatie wilt geven samen met zijn klant. Het project mag nu nog niet naar buiten, maar spreekt wel enorm tot de verbeelding. Ik ben enthousiast. De tijd is voorbij gevlogen. Ter afsluiting vraag ik Triet waar hij volgend jaar rond deze tijd staat. Zijn antwoord is resoluut: “Dan ben ik met mijn passie bezig en wellicht is daar een startup bijgekomen.” Ik bedank hem voor zijn tijd en wens hem nog veel plezier op het Security congres. Ik kijk uit naar de foto’s, die zullen vast dit artikel gaan halen.

Wil je meer weten over de analyse software van Triet en zijn mede ondernemers? Dat kan natuurlijk, via de website vraag je vrijblijvend en eenvoudig een demo aan op een tijdstip van je keuze.

Terug naar het overzicht