HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 30 januari 2024

  • Locatie: The Future Group Zoetermeer

  • Begintijd: 17:00 uur

  • Eindtijd: 21:00 uur

Data wordt beschouwd als het nieuwe goud van bedrijven, een asset die je moet koesteren en goed moet managen. Hier komt Data Management om de hoek kijken!

Data Management staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Dat is mooi, maar Data Management blijkt een enorm werkgebied te zijn met vele uitdagingen op diverse aspecten. Denk hierbij aan data-architectuur, -governance, -kwaliteit en -security, maar ook aan de aanpak van verschillende use cases, zoals Business Intelligence, Data Science en Data Analytics.

Op dinsdag 30 januari a.s. vindt de tweede kennissessie Data Management plaats, georganiseerd door de werkgroep Data Management in het TFG-house te Zoetermeer. In elke sessie worden één of twee onderwerpen uit het domein van Data Management uitgelicht.

De vorige sessie, afgelopen oktober, is zeer enthousiast ontvangen en gewaardeerd door alle aanwezigen, dus we kijken uit naar een hoge opkomst voor deze nieuwe sessie. In de komende sessie zijn ondernemers binnen The Future Group, Ben Teunissen en Bert Dingemans, de sprekers.

De respectievelijke onderwerpen die zij presenteren zijn Data Architectuur en Datakwaliteit.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Onze Experts

Ben Teunissen

Ik ben een ervaren Enterprise Architect, die zich de laatste 4 jaar focused op Data. Hierbij vind ik het belangrijk om de juiste balans aan te brengen tussen de Informatiearchitectuur en het Data Management en- Governance. Mijn achtergrond hierbij is Financial Controller, Informatie Architectuur en DAMA-CDMP.

Bert Dingemans

Ik ben een trainer en coach voor grip op data. Ik heb trainingen ontwikkeld op het gebied van datamanagement, data modelleren, data architectuur en datakwaliteit. Daarnaast heb ik een passie voor modelleertools in het algemeen en Sparx Entrerprise Architect in het bijzonder.

PROGRAMMA

Inloop (17:00 – 18:00)

Diner   (18:00 – 19:00 )

Data architectuur; Waarom en hoe?

Ben Teunissen 

Eisen aan de Data Architectuur (DA) worden gesteld vanuit de eisen en wensen, gesteld aan de betrokken data. De DA biedt inzicht in: creatie, gebruik, samenhang en levenscyclus van data.

Koffie break  (19:45 – 20:00)

Datakwaliteit; Met patronen de kwaliteit verhogen

Bert Dingemans 

In deze sessie laat Bert een eenvoudig en praktisch raamwerk zien waarmee je op basis van patronen datakwaliteit kunt verhogen.

Borrel(20:45 – 21:15)