Innovation Event

THE WORLD IS WATCHING YOU…

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 15 april 2021

  • Locatie: Online

  • Begintijd: 19:00 uur

  • Eindtijd: 22:00 uur

The world is watching you…

Het jaarlijkse Innovation Event van The Future Group komt er weer aan! Dit jaar online en met als thema “The world is watching you…”.

In ons dagelijks leven kunnen we op verschillende manieren bekeken worden maar het is ook een vorm van verbinding. Onder andere door smartphones, socials, systeemintegraties, persoonsgegevens overheidsinstanties en zelfs bij het stellen van een medische diagnose worden we gezien en maken we de connectie. Het is overal en we kunnen er al meer mee dan je misschien zult denken. Systemen, apparaten en machines kunnen op een bijna menselijke manier nadenken en verbinden. Wat betekent dat voor de tijd waarin we nu leven en voor onze toekomst? We belichten dit event het vrijgeven van en/of beperken van codes vanuit het perspectief van security, ML, Open Source en AI, Hoe kan je hier als bedrijf of als IT professional op inspelen en ook de verbinding leggen? Tijdens het Innovation Event, krijg je antwoord op vragen rondom transparantie van informatietechnologie en zul je gave inzichten krijgen in deze wereld.

Dank voor je interesse in het Innovation event 2021. Helaas is het momenteel niet meer mogelijk om deel te nemen aan het online event. De sessies zijn beschikbaar om terug te kijken. Laat via het formulier je gegevens achter en ontvang een link om alle sessies terug te kijken.

Sfeerimpressie van het Innovation event 2021:

Aanvraag sessies

Geef in ons contactformulier aan dat je interesse hebt in de terugkijk link.

Keynote sprekers:

THE HUMAN FACTOR OF CYBERCRIME

Rutger Leukfeldt – Director Centre Of Expertise Cybersecurity

THE HUMAN FACTOR OF CYBERCRIME

Wat is de invloed van digitalisering op criminaliteit en hoe onveilig gedragen de meeste mensen zich in de praktijk zonder dat ze het weten? Dat is waar Rutger Leukfeldt tijdens het Innovation event alles over gaat vertellen! Rutger is Director of Cybersecurity bij The Hague University of Applied Sciences. Hij laat cybercriminaliteit en de gevaren hiervan zien tijdens een heel interessant webinar. Ook wordt er een uniek inkijkje gegeven in de wereld van de cybercriminelen en onthult hij van wie en wat we last hebben…

AI, AI, AI, COVID TECHNOLOGIE

Brenno de Winter - Chief Security and Privacy Operations

AI, AI, AI, COVID TECHNOLOGIE

Hoe zorg je er voor dat je werk kwalitatief goed blijft, onder een enorme tijdsdruk? Dat is waar Brenno de Winter zich mee bezig houdt tijdens zijn werk voor de overheid in de coronacrisis. Brenno werkt als IT security specialist en is onder andere verantwoordelijk voor de werking van de corona melder app en het vaccinatiesysteem. In tijde van een enorme crisis waar alles draait om privacy gegevens en gevoelige data is het extra belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan, maar dit is niet altijd gemakkelijk als alles ook nog eens heel snel klaar moet zijn. Brenno zal tijdens dit webinar een heel uniek inkijkje geven in zijn werkzaamheden aan de hand van een aantal gave voorbeelden. En wat hebben katten te maken met het vaccinatiesysteem? Je hoort het op 15 april!

DAGVOORZITTER

Joost Hoebink

DAGVOORZITTER

Joost Hoebink (1984) is eigenlijk al zolang hij kan praten presentator. Na gewerkt te hebben als verslaggever voor NPO Radio 1 werd hij gegrepen door de kracht van live-events. Inmiddels heeft hij ruim 1.500 bijeenkomsten in binnen- en buitenland op zijn naam staan, waarin hij duizenden professionals het podium gaf in interviews en debatten. Al vijf jaar op rij is hij Nederlands meest geboekte dagvoorzitter.

GASTHEER

Patrick Barbier

GASTHEER

Patrick Barbier is een gedreven entrepreneur, die grote veranderingen realiseert in zijn bekende ‘babysteps’. Na diverse marketing en salesrollen te hebben vervuld is hij vier jaar geleden begonnen bij The Future Group. Sinds 2020 is Patrick Managing Director van het nieuwe label, The Future Partners. Met dit nieuwe label helpt hij startende IT ondernemers alle facetten van het ondernemerschap bij te brengen. Dit is het derde jaar dat Patrick verantwoordelijk is voor het programma van het Innovation Event. Hij kan dan ook niet wachten om de deuren van Theater Tuschinski voor de IT specialisten te openen.

Break-out sprekers:

Security is sexy, maak het spannend!!

Michael Pols en Ernst-Jan Zwijnenberg

Security is sexy, maak het spannend!!

Informatiebeveiliging en privacy staan niet bekend als sexy onderwerp! In de ogen van velen is het tijdrovend, beperkend en saai. Een vervallen auto kun je een make-over geven en weer helemaal stralend en aantrekkelijk maken. Informatiebeveiliging en privacy kun je ook interessant, relevant en prikkelend maken.

Deze sessie gaat over het interessant en prikkelend maken van informatiebeveiliging en privacy zodat organisaties in gaan zien hoe een goede relatie met deze onderwerpen de kwaliteit van de business kan verbeteren.

Open source architecture: Het internet is verkocht. Herwin je vrijheid met open source

Patrick Jenner

Open source architecture: Het internet is verkocht. Herwin je vrijheid met open source

Commercie, machtsmisbruik en egoïsme zijn de doodsteek voor internet pioniers. Of weten zij toch nog te ontsnappen aan de grote data bedreiging? Met middelen als open source, decentralisatie en blockchain innoveren zij opnieuw naar een betere wereld waarin vrijheid en veiligheid weer centraal staat.

Patrick schetst deze wereld aan de hand van sprekende voorbeelden en roept op om aan te sluiten bij deze beweging. Leef je straks in de gevangenis of in het paradijs?

Federated learning: betere privacy garanties door gedecentraliseerde data

Jonas Braadbaart

Federated learning: betere privacy garanties door gedecentraliseerde data

In federated learning worden machine learning modellen getraind op gedecentraliseerde data. Hierbij wordt tussen de deelnemers alleen de parameters van modellen gedeeld en ge-update. Deze setup maakt het mogelijk om data van individuele deelnemers beter te beschermen met behulp van differential privacy. Jonas geeft in deze sessie een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het vlak van federated learning aan de hand van toepassingen in de zorg en op smartphones.

Technology transforms your organisation: Hoe gaan we innoveren in een uiterst conservatieve markt?

Guido van Deursen

Technology transforms your organisation: Hoe gaan we innoveren in een uiterst conservatieve markt?

Het vernieuwen van een productportfolio in een zeer conservatieve markt brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe houden we bestaande klanten tevreden terwijl we ons herpositioneren om in te spelen op de laatste en toekomstige trends en nieuwe klantgroepen aan willen boren.

Data? Mag het ook een onsje minder zijn?

Jens Kooij

Data? Mag het ook een onsje minder zijn?

Een verschuiving in technologie voor het internet laat ons opnieuw nadenken over datamining, cookies, AVG en andere privacy zaken. Er is een trend gaande op internet waarbij de volledige tech-stack opnieuw onder het vergrootglas ligt. Hierin kunnen we ons opnieuw afvragen of het wel wenselijk is om altijd maar overal onze gegevens ongevraagd achter te laten. Er ligt hierbij een verantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars die zich hiermee bezig houden, maar ook bij de organisaties die ze aansturen.

Deze sessie gaat over hoe je in een organisatie gebruik kunt maken van de nieuwste technieken, zonder daarbij onnodig veel data van gebruikers te verzamelen en laat je nadenken over de simpele vraag: hoeveel data heb je nodig?

Azure, ArchiMate en Sparx Enterprise Architect, een krachtige combinatie

Bert Dingemans & Yorrick Tillemans

Azure, ArchiMate en Sparx Enterprise Architect, een krachtige combinatie

In deze sessie gaan Bert en Yorrick in op onze aanpak vanuit ArchiMate en Azure perspectief, tonen we voorbeelden van onze viewpoints en views en geven we aan wat onze “lessons learned” zijn. Daarmee denken we dat we jullie een inkijk kunnen geven van de kansen en uitdagingen van de combinatie ArchiMate, Azure, Sparx Enterprise Architect en veilige infrastructuur

Programma:

Voorprogrammma

Speciaal voor toekomstig IT ondernemers! Heb jij altijd al willen weten wat er bij het ondernemerschap komt kijken? Welke zaken zijn belangrijk en wat kan The Future Group voor jou betekenen? Stel tijdens het voorprogramma al jouw vragen aan onze experts in het ondernemerspanel!

Na het voorprogramma stroom je automatisch door in het reguliere programma van het Innovation Event.

Hoe werkt het online event?

Het innovation event vindt plaats via een live stream die je kan bekijken op je computer, laptop of tablet. Tijdens het evenement maken we gebruik van een app die je gebruikt als een soort afstandsbediening. In de app vind je het programma en informatie over sprekers. Ook geeft het je de mogelijkheid om zelf actief deel te nemen door middel van stemmingen of vragen te stellen.

HET EVENT VOOR ELKE IT’ER

Tijdens ons jaarlijkse The Future Group Innovation Event gaan we met onze klanten, relaties en ondernemers in gesprek over de snel veranderende IT-markt.

INHOUDELIJK STERK PROGRAMMA: GEEN ENTREEKOSTEN!

The Future Group gelooft in het delen van kennis, dat is een van de pijlers van onze organisatie. Dat doen we met meer dan 150 events per jaar. We zijn er trots op ook dit jaar weer een inhoudelijk sterk programma te bieden, dat wederom kosteloos te bezoeken is voor iedereen die werkt in het IT-domein.

Reserveer via onderstaand formulier een plekje, vorig jaar was het Innovation Event volledig volgeboekt!