Predictive Asset Management

Het Machine Learning Kennisevent van The Future Group

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 15 september 2021

  • Locatie: Röntgenlaan 27 2719 DX Zoetermeer

  • Begintijd: 19:00 uur

  • Eindtijd: 21:00 uur

Op woensdag 15 september organiseert de maatschap Machine Learning van The Future Group een evenement over het onderwerp Predictive Asset Management. Raymond Hoogendoorn (hoofddocent HBO-ICT van De Haagse Hogeschool en senior onderzoeker in het lectoraat Civic Technology) geeft een presentatie over zijn kijk op het brede maar boeiende onderwerp van Predictive Asset Management.

Raymond Hoogendoorn gaat hierbij in op onderwerpen als hoe je de transitie maakt van time-scheduled maintenance richting een condition-based benadering om voorspellingen te kunnen doen over de waarschijnlijkheid op failures en de rol van AI hierin. Hoe ontdek je patronen in data sets en correleer je patronen als ondersteuning van deze aan engineers en maintenance managers?

Hoogendoorn: “Je hoort heel vaak dat data science, artificial intelligence en machine learning hypes zijn. Dat is waar en niet waar!” Het is waar, omdat het eigenlijk al heel lang bestaat. Vroeger werd het wiskunde en statistiek genoemd. Het is niet waar, omdat we met de bestaande toepassingen nieuwe toepassingen doorvoeren.”

De afgelopen vijf jaar is data science een serieus vak geworden. Hoe zit het met de komende 5 jaar? “Er zijn en komen steeds meer tools waarin ook niet data scientists, machine learning modellen kunnen maken. Je kan in bepaalde programma’s vrij simpel een model maken. Daardoor lijkt het alsof op termijn een data scientist overbodig zal zijn. Ik denk dat dit niet het geval is, omdat je wel degelijk moet weten wat je doet. Een data scientist moet in staat zijn om de resultaten te interpreteren en te beredeneren waarom je ziet wat je ziet.”

Predictive Asset Management - Sessie terugkijken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit evenement is gratis voor alle professionals die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen rond het thema Machine Learning. Bovendien is dit een mooie gelegenheid om eens vrijblijvend kennis te maken met de maten van The Future Group.

PROGRAMMA

19.00 – OPENING

19:15 – Predictive Asset Management door Raymond Hoogendoorn

20:00 – NETWERKBORREL

21.00 – EINDE

Raymond

Spreker: Raymond Hoogendoorn
Raymond heeft tot nu toe veel ervaring opgedaan als Data Scientist, Lead Data Scientist / Data Engineer en Product Owner. Daarnaast heeft hij uitgebreide managementervaring, onder meer opgedaan in zijn vorige rol als Associate Director Consumer Insights UK bij Lowell Financial Ltd.

OVER THE FUTURE GROUP

The Future Group is met ruim 350 professionals een van de grootste IT organisaties van Nederland. De community bestaat uit kennisondernemers verenigd in maatschappen, die begrijpen dat je als groep meer impact kunt maken, terwijl je toch je eigen ondernemerschap behoudt. De community zorgt ervoor dat je de beste versie van jezelf kunt zijn. Een van deze maatschappen is Machine Learning.