Microservices in de Cloud

Ben jij een IT’er die meer wil weten over de mogelijkheden op het gebied van microservices in de Cloud?

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 6 april 2021

  • Locatie: Online

  • Begintijd: 19:00 uur

  • Eindtijd: 20:30 uur

Nu inschrijven voor dit event

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun applicaties te ontwerpen, ontwikkelen en te beheren met behulp van een cloudoplossing. Deze aanpak leidt tot snellere time to market en hogere schaalbaarheid en efficiency. Het online event van The Future Group zal dieper ingaan op het gebruik van Microservices. Enerzijds aan de hand van een klantcase waarbij gereflecteerd zal worden op deze transitie naar Cloud (AWS ) en welke rol microservices daarin hebben gespeeld. Daarnaast zal een meer technische sessie plaatsvinden waarbij ingegaan wordt hoe microservices op het Azure Functions platform gerealiseerd kunnen worden.

Tijdens het event komen er 2 sprekers aan het woord. Allereerst zal Nationale Nederlanden iets vertellen over hun ervaringen op het gebied van de overstap naar AWS Cloud. Zij zijn in 2015 begonnen met deze integratie en vertellen daar meer over. De tweede spreker die aan het woord komt is Dibran Mulder trainer en Cloud specialist. Hij is trainer op het gebied van Cloud en gaat meer vertellen over ‘Serverless Microservices op Azure’.

Ben jij een IT’er die meer wil weten over de mogelijkheden op het gebied van Microservices in de Cloud? Of denk je binnen jouw organisatie om meer te gaan ontwikkelen in de Cloud en ben je benieuwd naar the do’s and don’t’s ? Dan is dit een webinar die je zeker terug wilt zien.

WEBINAR TERUGKIJKEN:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Programma

Nationale nederlanden

Keynote spreker: Aad Meijburg en Mats Fillerup

Nationale Nederlanden is in 2015 begonnen met de integratie van Cloud dit is nog volop in beweging. Zij maken gebruik van het platform AWS en zullen ons tijdens het webinar vertellen waarom zij voor dit platform hebben gekozen. Daarnaast laten ze hun belangrijkste learnings tijdens de reis zien en geven ze tips, maar zullen ze ook vertellen wat je vooral níet moet doen. Ook neemt Nationale Nederlanden ons mee in hun vervolgstappen en laten ze zien wat voor hen nog uitdagingen zijn in de volledige overstap naar Cloud.

Keynote spreker: Dibran Mulder

Dibran Mulder gaat ons alles vertellen over ‘Serverless Microservices op Azure’. Allereerst wordt er kort uitgelegd wat Serverless inhoudt en welke opties in Azure je ter beschikking hebt. Eén van die opties is Azure Functions. Microservices maken op het Azure Functions platform is vrij lastig, maar Dibran zal uitleggen hoe je dit toch mogelijk maakt. Ook zal hij ingaan op hoe je Azure Functions kan groeperen in een bounded context en wat daar de best practices voor zijn. Azure Functions en Microservices kunnen met elkaar communiceren via bijvoorbeeld Azure Service Bus. Dibran gaat tijdens het webinar in op de manier je verschillende concepten kunt gebruiken om de communicatie te kunnen faciliteren. Als laatst komt de vergelijking tussen Kubernetes en Microservices aan bod. Wat zijn de voor en nadelen van Azure Functions ten opzichte van Azure Kubernetes Service? En wanneer zet je wat in?

Dibran