Test je tests | The Future Group

Vertrouw jij je testautomatisering?

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 2 februari 2021

  • Locatie: Online

  • Begintijd: 19:00 uur

  • Eindtijd: 20:35 uur

Nu inschrijven voor dit event

In een steeds veeleisender wereld moet software steeds sneller en kortcyclischer worden opgeleverd. Om kwaliteit te kunnen waarborgen, zetten teams en organisaties steeds vaker testautomatisering in als een middel om sneller, vaker en meer te kunnen testen. Maar wie test de kwaliteit van de testautomatisering?

Tijdens dit Webinar nemen wij je mee in de wereld van testautomatisering. Twee sprekers die uit ervaring hun kennis met jou delen door middel van praktijkvoorbeelden.

Tijdens dit webinar komen zaken aan bod als:

  • Hoe onbetrouwbare testautomatisering je kan misleiden
  • Waarom testdekking niets zegt over de kwaliteit van je tests

Uiteraard gaan we ook in op wat je kunt doen om de risico’s te beperken, en kijken we naar een techniek om geautomatiseerd de kwaliteit van je tests te kunnen beoordelen, zodat je echt veilig naar productie kunt.

Sprekers:

Bas Dijkstra            Jean Delissen

Sprekers

WEBINAR TERUGKIJKEN:

Programma

bas dijkstra

Keynote spreker: Bas Dijkstra

Als trainer helpt Bas teams en organisaties hun testactiviteiten efficiënter uit te voeren door het slim inzetten van tools. Zijn trainingen zijn gebaseerd op 14 jaar ervaring als consultant, waardoor hij weet wat werkt en wat niet, en wat een training waardevol maakt.

Naast trainingen deelt hij zijn kennis regelmatig als spreker op conferenties en meetups en als schrijver van artikelen voor (inter-)nationale vakpublicaties en websites, en is hij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee open source libraries voor het testautomatiseringplatform van TestProject.

Keynote spreker: Jean Delissen

Al meer dan 15 jaar is het Jean zijn passie om klanten te helpen hun softwarekwaliteit te verhogen. Als testanalist is het niet alleen zijn doel om fouten in de software te vinden, maar vooral om aan te tonen dat software voldoet aan de wensen van de klant en gebruikers. Tijdens zijn werk focust hij zich vooral op het zo efficiënt en effectief mogelijk testen gebaseerd op de productrisico’s.

Naast functioneel handmatig testen focust hij zich steeds meer op testautomatisering, met name om het testproces nog efficiënter te laten verlopen in agile omgevingen. Hij heeft veel ervaring opgedaan in diverse branches waaronder autosport (Formule 1), levensverzekeringen (pensioenen) en telecom.

Test je tests