Upgrade jouw kennis over Data Management deel 3

   

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 14 mei 2024

  • Locatie: The Future Group Zoetermeer

  • Begintijd: 17:00 uur

  • Eindtijd: 21:00 uur

Data wordt beschouwd als het nieuwe goud van bedrijven, een asset die je moet koesteren en goed moet managen. Hier komt Data Management om de hoek kijken!

Data Management staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Dat is mooi, maar Data Management blijkt een enorm werkgebied te zijn met vele uitdagingen op diverse aspecten. Denk hierbij aan data-architectuur, -governance, -kwaliteit en -security, maar ook aan de aanpak van verschillende use cases, zoals Business Intelligence, Data Science en Data Analytics.

Op dinsdag 14 mei a.s. vindt de derde kennissessie Data Management plaats, georganiseerd door de werkgroep Data Management in het TFG-house te Zoetermeer. In elke sessie worden één of twee onderwerpen uit het domein van Data Management uitgelicht.

De vorige sessie, afgelopen januari, is zeer enthousiast ontvangen en gewaardeerd door alle aanwezigen, dus we kijken uit naar een hoge opkomst voor deze nieuwe sessie. In de komende sessie zijn, Eric Fickel ondernemer binnen The Future Group en Yorrick Tillemans relatie van NS, de sprekers.

De respectievelijke onderwerpen die zij presenteren zijn Data platforms; Van Warehouse naar Lake naar Lake house & Naar een data architectuur voor het nieuwe data fundament van NS .

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze Experts

Eric Fickel

Actief bij The Future Group als maat in de maatschap FACT ( maatschap voor project management en business analyse).
Ik ben een ervaren (Sr.) consultant die zich richt op opdrachten in:
– Business Intelligence, Data Science & Analytics domein
– Data Management
– Agile transitie
– Data Gedreven Werken

Yorrick Tillemans

Naast mijn werk als lead-solution architect bij een groot en innovatief Nederlands bedrijf, geef ik masterclasses, advies en ben ik spreker op verschillende Data & Analytics events.

PROGRAMMA

Inloop (17:00 – 18:00)

Diner   (18:00 – 19:00 )

Data platforms; Van Warehouse naar Lake naar Lake house

Eric Fickel

Waar we in het verleden onze data opsloegen in lokale relationele databases is het tegenwoordig gangbaar om onze data in de cloud op een zgn. data platform op te slaan. Makkelijker vindbaar en beschikbaar te maken voor gebruikers. Hiervoor zijn verschillende architectuur concepten in de tijd langsgekomen. Momenteel is het data Lake house in opmars. In deze presentatie gaan we kort langs de tijdlijn van oplossingen richting o.a. het data lake house en de ratio achter de nieuwe concepten.

Koffie break  (19:45 – 20:00)

Naar een data architectuur voor het nieuwe data fundament van NS 

Yorrick Tillemans  

NS werkt al jaren aan de ambitie om data gedreven te zijn. Op gebied van data architectuur knelt het daar momenteel. De centrale NS-data architectuur uit 2015 sluit steeds minder aan bij de vergrote schaal, nieuwe ontwikkelingen en groeiende data ambities. NS heeft daarom gekozen om een nieuwe data architectuur op te zetten rondom de uitgangspunten ‘proportionaliteit’ en ‘hergebruik van data’. Als basis dient hiervoor de Hub-Spoke data architectuur van Gartner. De datareis van NS zal via de oorspronkelijke data architectuur, lessons learned en de opzet van de nieuwe data architectuur worden toegelicht.

Borrel(20:45 – 21:15)