Hoe bewaakt The Future Group de kwaliteit?

Een kijkje in het ballotageproces van The Future Group

The Future Group is 20 jaar actief. In deze tijd hebben we met enkele duizenden IT’ers gesprekken gehad. Maar niet iedereen is ook maat geworden. Dit is helaas niet mogelijk omdat we onze kwaliteit willen waarborgen. Richting onze maten en richting onze opdrachtgevers. Slechts 1 op de 7 IT’ers die bij ons op gesprek komt, wordt maat bij een van onze 21 maatschappen. Ga jij de uitdaging aan en wil je maat worden bij een van onze maatschappen? We geven je hierbij een kijkje in het ballotageproces van The Future Group.

5 stappen

Het selectieproces van The Future Group bestaat uit 5 stappen. Deze stappen zijn:

TFG proces

We zullen alle stappen kort toelichten.

1) Oriëntatie

Je hebt je cv naar ons gestuurd en je voldoet aan onze vereisten. Dit is minimaal een relevante HBO opleiding en 7 jaar IT werkervaring. Een recruiter zal contact met je opnemen en we plannen een eerste gesprek in bij ons op kantoor. Hier maken we vrijblijvend kennis met elkaar. We kijken naar de vraag of The Future Group en jij bij elkaar passen en of we samen willen ondernemen. Want The Future Group is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen passen beter bij een midlance constructie of toch in loondienst en andere starten liever als freelancer. Tevens gaan we tijdens het oriëntatiegesprek in op je vaardigheden en leggen we uit hoe ons verdienmodel werkt.

2) Introductie

Ben je nog steeds geïnteresseerd in The Future Group en is dat wederzijds? Dan vragen we je om een motivatiebrief te schrijven voor de maatschap. Deze wordt samen met je cv en een toelichting van de The Future Group recruiter voorgelegd aan de maatschap van jouw keuze. De maatschap zal naar aanleiding van jouw CV en motivatiebrief een eerste stemmingsronde doen. Om door te kunnen naar de ballotage moet de meerderheid van de maatschap een positieve stem hebben uitgebracht.

3) Ballotage

Ballotage is het procedure waarmee wordt gekeken of iemand tot de maatschap kan worden toegelaten. Dit is in het geval van The Future Group een gesprek met twee maten uit de maatschap. Er wordt gekeken naar je vaardigheden en of je past binnen de maatschap (qua persoonlijkheid). Soms word je ook een casus voorgelegd om te kijken hoe jij met uitdagingen omgaat.

4) Stemmen

Na het ballotagegesprek wordt er gestemd door de gehele maatschap. Iedere maat heeft 1 stem en er is een meerderheid nodig om je te laten toetreden tot de maatschap.

5) Toetreding

De leukste stap! Je bent door de stemming gekomen en mag toetreden tot de maatschap. In deze fase teken je het contract met The Future Group, schrijf je je in bij de maatschap (dit gebeurt bij de Kamer van Koophandel) en starten we met de onboarding. Na het tekenen van het contract word je overgedragen aan ons sales team en gaan we op zoek naar een opdracht, mocht je die nog niet hebben.

Met bovenstaand proces bewaken wij de kwaliteit van onze maatschappen. Het lijkt misschien veel, maar dit proces kan snel gaan. Meestal duurt het gehele proces 2 tot 4 weken.

Ben je geïnteresseerd om maat te worden bij een van onze maatschappen? Neem dan contact op met een van onze recruiters.

Stemmen
Terug naar overzicht

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs