Hoe ziet de IT markt eruit in deze tijd?

De wereld ziet er door de coronacrisis natuurlijk heel anders uit en ook de in de IT sector is dit merkbaar. Als ondernemer in de IT is het van essentieel belang dat je weet hoe de markt er op dit moment uit ziet, waar de markt om vraagt en wat de kansen zijn. In dit webinar wordt er verteld hoe je hier op kunt inspelen op weg naar je (eerste) opdrachten.

De IT markt blijft maar groeien. In 2019 stonden er bijvoorbeeld 14.000 IT vacatures open en nog steeds is dit aantal erg hoog. Mede door de coronacrisis is het veel behoefte aan digitalisering, waardoor de vraag naar IT’ers alleen maar toeneemt. Dit biedt kansen voor Ondernemers in de IT.

Het speelveld van de IT markt

In het speelveld zijn zoals in elke markt meerdere partijen actief. De belangrijkste 2 zijn natuurlijk de zzp’er die het werk aanbiedt, met daar tegenover de eindklant die het werk vraagt. Het mooist is natuurlijk als deze partijen direct bij elkaar terecht komen, maar in de praktijk is dit lang niet altijd het geval. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld dat de eindklant te druk is om zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten, of dat zij de zzp’ers niet makkelijk kunnen vinden.

Bekijk het hele webinar!

Alle webinars terug kijken? Klik hier!

Daarom zijn er in de markt ook nog allerlei tussenpartijen te vinden die de eindklant en de zzp’er bij elkaar brengen. Elke tussenstap betekent natuurlijk dat er een deel van de opbrengst blijft hangen, waardoor de zzp’er minder verdiend. Voorbeelden van tussenpartijen zijn brokers, detacheringspartijen, recruitment agencies en marktplaatsen.

The Future Group is eigenlijk een spin in het web van de markt. We hebben contact met de eindklanten maar ook met de zzp’ers en zorgen voor een route van de zzp’er naar de eindklant met zo min mogelijk obstakels.

De eindklanten

The Future Group heeft goed zicht op de markt en waar de eindklanten zich bevinden. Onze connecties zitten door het hele land, maar bevinden zich voornamelijk in de randstad. Wat betreft de reistijd van een zzp’er naar een klant toe is dit dus heel verschillend. Het ligt volledig aan de locatie van de klant en van waar de zzp’er woont. Tijdens de coronacrisis zien we dat er heel veel vanuit huis gebeurd en dat dit ook prima kan in deze branche. Daarom zijn de verwachtingen ook dat we na de crisis niet meer helemaal terug zullen gaan naar de oude situatie, maar dat we nog steeds voor een gedeelte thuis zullen werken.

The Future Group helpt ondernemers doormiddel van haar ervaring. Wij kennen veel partijen in de markt en zorgt daarom voor een goede screening van betrouwbare en minder betrouwbare partijen. Dit geldt zowel voor de eindklanten als voor de tussenpartijen. Dit kan veel uitkomst bieden aan een net gestarte zzp’er die zelf nog geen idee heeft van de markt en de verschillende soorten partijen.

De nationale en internationale IT markt

The Future Group opereert voornamelijk in Nederland, maar toch zitten er ook verschillende opdrachtgevers in het buitenland. Denk hierbij aan België en Duitsland. Er is in Duitsland met name veel vraag naar SAP. De Belgische IT markt is redelijk vergelijkbaar met de Nederlandse markt, alleen zien we dat er in België gemiddeld veel minder geld wordt betaald voor de opdrachten.

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs