Voordelen van een bv?

Wanneer je jouw eenmanszaak omzet in een BV zijn er een aantal voordelen die je zult hebben ten opzichte van een eenmanszaak. Eén daarvan is dat je niet meer als persoon aansprakelijk bent voor schulden maar de BV zelf zal aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schulden. Wel kan de bestuurder van een BV aansprakelijk worden gesteld wanneer er sprake is van onbehoorlijk bestuur.

Andere soorten belasting bij een BV

Een ander groot verschil is de belasting die je gaat betalen. Je gaat net als zzp’er belasting betalen over je winst, alleen kan dit heel wat voordeliger uitkomen. Terwijl je belasting in de hoogste schijf kan oplopen tot 50%, zal je over de winst van een BV slechts 16.5 of 25% betalen.

Kapitaal aantrekken

Daarnaast kun je met jouw BV nieuw kapitaal aantrekken door aandelen van jouw BV te verkopen. Hiermee kunnen potentiële geldschieters via deze aandelen investeren in jouw BV en lopen daarmee samen met jou een beperkt risico. Zij zijn dan ook alleen aansprakelijk voor het bedrag dat zij geïnvesteerd hebben.

Met een BV toetreden bij The Future Group

De belastingdienst heeft het de afgelopen jaren fiscaal minder aantrekkelijk gemaakt om zzp’er te zijn. Een aantal aftrekposten is verdwenen of kleiner gemaakt. Tegelijkertijd worden de voordelen van een BV voor onze maten groter. Het zogenoemde ‘omslagpunt’ is de afgelopen jaren lager geworden. The Future Group heeft als taak om haar maten het leven gemakkelijk te maken en jullie inkomen zo aantrekkelijk mogelijk. Daarom steunen wij de maten die daarin geïnteresseerd zijn en ondersteunen wij hen om de overstap naar een BV te maken. Wanneer je besluit om daadwerkelijk via een BV te willen deelnemen, zullen we ook helpen met de overstap.

Een aantal voordelen:

  • Wegvallen van hoofdelijke aansprakelijkheid;
  • Toename van rechtsbescherming;
  • Voordelen bij een hypotheek voor een woning;
  • Vermogensopbouw (mogelijkheden investeringen);
  • Verloning van fiscale partner via de BV;
  • Auto via de BV.

Het kiezen voor een BV binnen The Future Group is per definitie maatwerk, maar kan absoluut een optie zijn. Als TFG kunnen wij je in ieder geval informeren over de mogelijkheden die er zijn binnen ons netwerk.

Groeien naar meer ondernemerschap kan op heel veel manieren. Wij maken dus jouw plan ook graag op maat!

Kom je binnenkort langs voor een gesprek met één van onze ondernemersadviseurs?