Waar moet ik mij voor/tegen verzekeren als zelfstandig ondernemer?

Home>>ZZP Helpdesk>>Waar moet ik mij voor/tegen verzekeren als zelfstandig ondernemer?

Als je begint met zelfstandig ondernemen zijn er een aantal zakelijke risico’s die je kunt opvangen door een verzekering af te sluiten. Het is hierbij van belang om eerst te ontdekken welke risico’s je als ondernemer loopt, om vervolgens deze risico’s te voorkomen of te beperken. Zo kun je precies verzekeren wat je nodig hebt.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

In de basis is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, dit staat los van je particuliere aansprakelijkheidsverzekering en dekt mogelijke (materiële) schade die jij of jouw eenmanszaak zouden kunnen doen aan anderen. In de IT kan het handig zijn om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het kan namelijk gebeuren dat je een fout of een vergissing maakt en jouw opdrachtgever hierdoor verlies lijdt. Dit risico kun je beperken met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, als aanvulling op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

AOV

Wanneer je ziek wordt als zzp’er heb je als zelfstandig ondernemer geen recht op een uitkering van de overheid. Dit risico kun je bewust nemen en scheelt je natuurlijk geld, maar je kunt ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Het bedrag dat je zult betalen hangt af van je leeftijd, het bedrag dat je wilt verzekeren en het eigen risico.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als zzp’er zal je ook een zakelijke rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten, die zal je juridische hulp bieden bij zakelijke kwesties. Hier betaal je maandelijks een bedrag voor wat is afgestemd op jouw vakgebied en jouw risico. Daarnaast kan het verstandig zijn om een bedrijfsstagnatieverzekering af te sluiten, deze zal je dekken wanneer je bedrijf tijdelijk stil ligt doordat je spullen onbruikbaar zijn geworden of zijn gestolen.

Denk je eraan om je auto op de naam van je bedrijf aan te schaffen? Dan moet je hiervoor een zakelijke autoverzekering regelen.

Bekijk alle vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? En heb je nog aanvullende vragen bij het starten als zzp’er?

Plan een bakje koffie in en wij helpen je verder!

Verder praten

Wil je graag verder praten?
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op!

Ik denk eraan om zelfstandig te gaan ondernemen

De stap maken naar zelfstandig ondernemen is natuurlijk niet niks. Onze ondernemersadviseurs staan klaar voor al jouw aanvullende vragen!

Ik heb besloten ZZP’er te worden, en nu?

Staat jouw vraag er niet tussen? En heb je nog aanvullende vragen nu jij gaat beginnen als zelfstandig ondernemer? Plan een bakje koffie in en wij helpen je verder!

Met welke belastingen krijg ik te maken?

Waar moet ik mij voor/tegen verzekeren als zelfstandig ondernemer?

Hoe haal ik meer uit het ondernemerschap?

Groeien naar meer ondernemerschap kan op heel veel manieren. Wij maken dus jouw plan ook graag op maat! Kom je binnenkort langs voor een gesprek met één van onze ondernemersadviseurs?

Met welke soorten belasting krijg ik te maken met een BV?

Staat mijn uurtarief gelijk aan de markt?