Kennis up to date als ondernemer?

Veranderingen in de IT volgen elkaar in razend tempo op. Daardoor is het voor IT specialisten nodig om hun kennis te blijven ontwikkelen. Voor veel certificaten in de IT geldt ook dat deze jaarlijks moeten worden vernieuwd. Aangezien IT bovendien een breed werkvlak is, waarbij zelfs de scheidingslijn naar business verdwijnt, is het al snel onmogelijk om van alles wat te weten. Hoe zorg je er dan toch voor dat je toegang hebt tot de juiste kennis? Hoe voorkom je dat je steeds het wiel zelf uit moet vinden en wellicht onnodig tijd verliest? En hoe zorg je ervoor dat jij jezelf blijft ontwikkelen om niet alleen vandaag relevant te zijn, maar ook in de toekomst die klus te doen die past bij je ambitie? Met andere woorden hoe houdt je je kennis up to date als ondernemer? De klantvraag vergt soms veel van ondernemers, waardoor het werken aan kennisontwikkeling er nog wel eens bij inschiet, misschien niet urgent voor nu maar wel belangrijk. Dan is het fijn om bij een collectief te zitten waar dit ingeregeld wordt. Want er zijn heel wat mogelijkheden om aan kennis te komen, maar waar moet je beginnen?

Groeien naar meer ondernemerschap kan op heel veel manieren. Wij maken dus jouw plan ook graag op maat!

Kom je binnenkort langs voor een gesprek met één van onze ondernemersadviseurs?

Podcasts

Vooral in Coronatijd kwamen ze overal vandaan, podcasts worden steeds populairder en ook onder IT’ers. Er zijn veel podcasts binnen de IT te vinden, van zeer technische onderwerpen tot meer business driven thema’s. Deze verschijnen van maandelijks tot wekelijks en kunnen eenvoudig en gratis geluisterd worden tijdens het koken, wandelen, sporten of andere bezigheden. Een makkelijke manier om de mening van anderen mee te krijgen en bij te blijven als het gaat om nieuwtjes. Je kunt veel podcasts vinden op Spotify, Apple podcasts, YouTube, RSS feed en Google podcasts.  Een paar tips vanuit ons:

E-learnings

Met de opkomst van E-learning platform als Udemy en Skillstown is het op relatief goedkope wijze mogelijk om een breed scala aan onderwerpen te leren kennen of zelfs eigen te maken. Alle ondernemers bij The Future Group en The Future Partners krijgen toegang tot beide platformen als onderdeel van het dienstenpakket, onder de pijler Kennis. Verdieping op de nodige onderwerpen vindt vaak plaats tijdens fysieke trainingen of tijdens coaching trajecten.  Waardoor een blended learning programma ontstaat.

Ga naar TFG Academy
Ga naar Skillstown
Ga naar Udemy

Blogs en whitepapers

Veel specialisten houden een blog bij op hun eigen website of op een bloggers-platform als Blogger. Medium.com wordt veel door IT specialisten gebruikt. Ook kunnen onze ondernemers hun kennis delen via de website van TFG. Daarbij dragen we ook zorg voor de opvolging van leads. Blogs variëren van een korte alinea tot een aantal pagina’s en bevatten veelal meningen. Bepaal voor jezelf wat voor jou relevant is en neem niet zomaar alles over. Vaak worden grote blogs ook wel als whitepaper uiteengezet. Dit kan ook wel gezien worden als bijvoorbeeld het hoofdstuk van een boek en gaat vaak dieper in op een onderwerp. Sommige organisaties vragen om hiervoor een e-mailadres achter te laten. Het is aan jou of dat de informatie waard is.

Github

Op Github delen IT specialisten vaak hun code om kennis te delen en om te vragen om oplossingen voor hun uitdaging. Heb jij een Github account, dan ben je hier vast al wel bekend mee.

Evenementen

Ben je meer het type om naar evenementen te gaan? Wij houden voor onze specialisten altijd een lijst bij van de evenementen binnen hun vakgebied. Dat zijn er namelijk nogal wat. Daarnaast organiseert TFG veel kennisevenementen om kennis te delen. Op de website van Computable kan je ook een mooi overzicht vinden van IT evenementen. Daarnaast zijn ook veel meetups waar specialisten kennis uitwisselen. Deze kan je hier verder opzoeken. Deelname is vaak gratis.

Gecertificeerde trainingen

Veel IT’ers moeten jaarlijks hun certificaat vernieuwen door een opvolgtraining of examen af te leggen, of zelfs beiden. Dit zijn vaak trainingen van een paar dagen waarbij de laatste updates worden doorgenomen. De investeringen voor deze trainingen verschillen. Vanuit The Future Group bieden wij vaak inkoopvoordeel aan wanneer meerdere specialisten dezelfde training af willen nemen. Deze bieden we aan via de TFG Academy. Ook andere trainingen die meerdere ondernemers willen volgen, met of zonder certificaat, delen wij in deze Academy. Dit kan overigens ook leiden tot inkomsten voor onze ondernemers, zo snijdt het mes aan twee kanten.

Coaching

Gedragsveranderingen zijn vaak het moeilijkste om te realiseren. Dan is het fijn als er coaching op maat of on the job gegeven kan worden. Dit kost wel vaak tijd en heeft een repeterend karakter om te verandering ook echt te borgen en stapje voor stapje te verbeteren. Binnen The Future Partners kun je met een ondernemersprogramma worden begeleid door middel van training, e-learning en coaching op maat. Bij The Future Group zijn wij momenteel aan het werken aan een dergelijk programma ter uitbreiding van onze kennispijler.

Netwerk

Het is onmogelijk om alle kennis zelf op te doen. Daarom is het fijn om een netwerk van specialisten te hebben. Netwerken is tijdrovend, het is niet gek om 1,5 dag in de maand bezig te zijn met netwerken. Dit kan via Linkedin of op fysieke bijeenkomsten. Lang niet iedereen heeft er zin in of heeft er überhaupt de tijd voor. Een voordeel van een collectief is dat het netwerk er reeds is en er vaak met één druk op de knop een specialist gevonden kan worden in het netwerk. Dit is ook fijn om als extra service te bieden naar een klant.

Wil je meer weten over kennisdeling binnen een IT ondernemerscollectief? Wij vertellen je uiteraard graag meer over hoe wij kennis borgen en delen binnen het netwerk van 400 IT specialisten. Sfeer proeven kan uiteraard ook, hou daarvoor onze eventkalender in de gaten.

Meer weten over ZZP’en in de IT?

Bekijk onze gids over het freelancen in de IT. Daarin geven we antwoord op veel vragen rondom het zelfstandig ondernemerschap, zoals; hoe start je als freelancer in de IT, wat zijn de voor- en nadelen en wat is nou een goede work-life balans.