Zzp’er worden bij ondernemerscollectief The Future Group

The Future Group is een organisatie waar zzp’ers in de IT zich bij kunnen aansluiten. The Future Group bestaat uit verschillende maatschappen, met ieder hun eigen specialisme. Als ondernemer kun je bij de organisatie terecht voor advies, het genereren van nieuwe leads of het bijwonen van evenementen. Wij leggen graag aan je uit waar je als zelfstandige in de IT rekening mee moet houden en hoe The Future Group hier voor jou een meerwaarde in kan zijn.

De voordelen van zzp’er worden

Als je aan iemand vraagt: waarom wil je zzp’er worden? Dan worden er vaak 3 dingen gezegd:

  1. Vrijheid: het is fijn om vrij te zijn in je keuzes, zelf je uren te mogen indelen en je niet te hoeven verantwoorden tegenover een manager of baas.
  2. Persoonlijke ontwikkeling: door ondernemer te zijn bepaal je zelf hoe jij je persoonlijk ontwikkelt binnen jouw vakgebied en op welk tempo je dit doet.
  3. Geld: ook het geld is voor vele een reden om te starten met ondernemen.

BEKIJK HET HELE WEBINAR OVER ZZP’ER WORDEN!

Alle webinars terug kijken? Klik hier!

De zorgen met betrekking tot het ondernemerschap

Aan de andere kant kunnen er ook dingen lastig zijn als het gaat om het ondernemerschap. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van opdrachten. Zeker beginnende zzp’ers vinden dit vaak een uitdaging en kunnen hier wakker van liggen. Bij wat meer ervaren ondernemers zien we vaak dat ze het niet meer leuk vinden om er altijd alleen voor te staan en dat ze het gezelschap om zich heen missen. Ook kan het lastig zijn om als ondernemer genoeg kennis te blijven vergaren over je vakgebied.

Zzp’er worden | marktonderzoek

Als je naar ondernemerschap kijkt, moet je als eerst naar de markt kijken. Hierin zijn 3 zaken heel essentieel. Als eerst de wereldmarkt: deze heeft zoals we deze vandaag de dag kennen heel veel impact. Omdat we alles overal ter wereld vandaan kunnen halen, is de concurrentie veel groter geworden. Daarnaast speelt ook technologie een grote rol in de markt. Technologie zorgt voor ‘game changers’ waar je als bedrijf op moet inspelen. Dit kan namelijk grote invloeden hebben op je successen. Als laatst moet je altijd in je achterhoofd houden dat de arbeidsmarkt continue veranderd. Het is daarom niet meer mogelijk om als organisatie alle kennis zelf in huis te hebben, waardoor de arbeidsmarkt flexibeler is geworden.

Wat betekent het om zelfstandige te zijn?

Wat IT professionals die ondernemer willen worden het meest belangrijk vinden, is hun opdrachten goed uitvoeren. Dit is wat je als zelfstandige ook wilt, alleen is het daarnaast ook belangrijk dat je blijft netwerken om aan nieuwe opdrachten te komen. Als zzp’ers is het verstandig om ongeveer een uur per week te besteden aan netwerken. Dit zorgt voor nieuwe opdrachten, waardoor je aan het eind van de maand weer facturen kunt versturen. Die facturen zorgen voor je inkomen, waar je vervolgens weer belasting over moet betalen. Ook is het belangrijk om wetswijzigingen goed in te gaten te houden en je office management (zoals een auto en werkruimte) te regelen. Zorg er als laatst voor dat je je kennis up to date houdt.

The Future Group en haar diensten

Wil jij zzp’er worden in de IT? Sluit je dan aan bij The Future Group! The Future Group is de grootste IT community van Nederland, waar 350 professionals bij zijn aangesloten. Het bedrijf is verenigd in 21 maatschappen en is kortgezegd een platform om te kunnen ondernemen. We hebben 2 locaties, 1 in Zoetermeer en 1 in Den Bosch. We organiseren regelmatig leuke events die gericht zijn op kennis vergaren of netwerken. Daarnaast hebben we onze eigen TFG Academy, waar leerzame trainingen te volgen zijn. Onze diensten zijn gericht op het bieden van kennis en het verzamelen van nieuwe leads voor onze maten. Daarnaast geven we ook de ruimte om elkaar te leren kennen door middel van onze events, wat weer helpt om het netwerk te vergroten. Ook nemen wij verschillende taken zoals de administratie voor de ondernemers uit handen.

De zzp helpdesk

We hebben een speciale zzp helpdesk ontwikkelt met antwoord op alle vragen waar jij als (beginnend) zzp’er tegenaan loopt. Heb je toch nog vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor je klaar!

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs