Events voor jou

SOC Masterclass

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 13 november 2020

  • Locatie: Online

  • Begintijd: 16:00 uur

  • Eindtijd: 17:30 uur

SOC Masterclass speciaal voor jou…

Speciaal voor technische security engineers, IT’ers, business managers binnen de IT en security managers organiseren wij op 13 november een interactieve online masterclass. Het doel is om aan het einde van deze Masterclass een compleet beeld te hebben van het wat, hoe en waarom van een SOC.

In deze SOC masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom zou ik een SOC opzetten in mijn organisatie?
  • Hoe zet ik een SOC op en wat zijn de noodzakelijke componenten van een SOC? Doe ik het zelf of besteed ik het uit?
  • De toekomst van mijn SOC: hoe blijf ik werken aan de optimalisatie van mijn SOC: Welke rol spelen nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en het automatiseren van het afhandelen van de SOC output?

Praktische informatie

Deze Masterclass wordt georganiseerd door de Security Maatschap van The Future Group. Een van de 4 pijlers van The Future Group is kennisdeling. Daarom bieden wij deze Masterclass zonder bijkomende kosten aan onze maten en andere geïnteresseerden aan.

De SOC Masterclass vindt plaats op vrijdag 13 november. We starten om 16:00 uur en het duurt tot 17:30 uur.

Programma

16:00 – Opening
16:10 – Keynote spreker Serge van Tuil
16:30 – Virtuele werksessies

  1. Waarom zou ik een SOC opzetten in mijn organisatie?
  2. Hoe zet ik een SOC op en wat zijn de noodzakelijke componenten van een SOC?
  3. De toekomst van mijn SOC

17:00 – Uitkomsten vanuit de virtuele werksessies delen
17:20 – Q&A en afsluiting

Sprekers

Keynote Speaker

Serge van Tuil - SOC in de praktijk

Keynote - SOC in de praktijk

Serge van Tuil vertelt tijdens de opening Keynote over zijn ervaring met het opzetten van een SOC. Vanuit een eigen praktijkvoorbeeld bij DLL Group, deelt hij hoe hij een SOC van scratch heeft opgebouwd, welke strategische keuzes er gemaakt moeten worden en de aanpak.

In de laatste sessie van het evenement beantwoordt hij vragen als; waar zitten de valkuilen en hoe hou je de connectie met de organisatie. Maar ook hoe je personen, proces en technologie in de juiste balans brengt.

Mahdi Abdulrazak

Waarom zou ik een SOC opzetten in mijn organisatie?

Werksessie - Waarom zou ik een SOC opzetten in mijn organisatie?

Tijdens de werksessie met Mahdi Abdulrazak (Group Information Security & Risk Officer) gaan de deelnemers de vraag: “Waarom zou ik een SOC opzetten in mijn organisatie?” op een interactieve manier bespreken. Wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn de kansen van een SOC juist in deze tijd.

Peter Kunkeler

Hoe zet ik een SOC op en wat zijn de noodzakelijke componenten van een SOC?

Werksessie - Hoe zet ik een SOC op en wat zijn de noodzakelijke componenten van een SOC?

Tijdens de werksessie met Peter Kunkeler (Security / SIEM Consultant, SOC Manager) gaan de bezoekers de volgende vragen met elkaar op een interactieve manier besproken. Hoe zet ik een SOC op en wat zijn de noodzakelijke componenten van een SOC? Doe ik het zelf of besteed ik het uit? Vanuit zijn eigen ervaring neemt Peter de deelnemers mee in dit proces.

Ernst-Jan Zwijnenberg

De toekomst van mijn SOC

Werksessie - De toekomst van mijn SOC

Tijdens de werksessie met Ernst-Jan Zwijnenberg (Interim CISO, Riskmanager en Privacy adviseur) gaan de deelnemers de toekomst van het SOC behandelen. Een brainstorm sessie waarbij we gaan kijken naar: hoe blijf ik werken aan de optimalisatie van mijn SOC: Welke rol spelen nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en het automatiseren van het afhandelen van de SOC output?