Thuis bij Priscilla van Deursen 

Lees hier meer verhalen van onze maten

Het verhaal van Taco
Het verhaal van Mike
Het verhaal van Jasper
Het verhaal van Mels
Het verhaal van Michael
Het verhaal van Jeroen
Het verhaal van Tayfun
Het verhaal van Tim
Het verhaal van Stefan

Thuis bij Priscilla van Deursen – Geschreven door Tispha Barbier

In de serie “Thuis bij” bezoeken we de partners van onze ondernemers. Zij zijn de drijvende kracht achter de ondernemers van onze community. De schouder waar we altijd bij terecht kunnen, de persoon die ons aanmoedigt en toejuicht, die ons scherp houdt en misschien wel de persoon die het überhaupt mogelijk maakt om onze passie te volgen. En die partner thuis mag natuurlijk vaker in het zonnetje worden gezet.

Priscilla van Deursen is ruim 12 jaar samen met Guido van Deursen. Guido heeft inmiddels zijn 11 jarig jubileum bij The Future Group mogen vieren en in die jaren is er veel gebeurd. Ik ken Priscilla al wel een beetje. Als partner mocht ook ik mee naar diverse feestjes als TFG&Friends. En Priscilla was dan altijd mijn vaste dansmaatje. Samen raadden we wie er zouden komen optreden, wisselden we tips en tricks uit over onze outfits en verbleven we in hetzelfde hotel. Altijd een succesformule voor een gezellige avond. Gelukkig hebben we de foto’s nog zullen we maar zeggen. Samen even lunchen voor dit interview was dan ook zo geregeld, aangezien we ook dicht bij elkaar wonen. Tijd voor een goed gesprek met Priscilla. Hoe ervaart zij het ondernemerschap van Guido?

“In het begin was het best spannend dat Guido voor zichzelf ging beginnen als ondernemer bij The Future Group. De markt was toen wel heel anders dan nu. Guido was toen actief in de SAP-wereld, maar maakte al wel snel de overstap naar Scrum en Agile.” Zo vertelt Priscilla over het begin van Guido’s ondernemerschap en hoe zij dit heeft ervaren. “We hadden nog geen kinderen en wilden heel graag een huis kopen. Dat konden we alleen op basis van mijn inkomsten nooit realiseren. Dat maakte het allemaal wel spannend, zou het wel gaan lukken of niet? Daarvoor moesten we de nodige cijfers overhandigen, maar aangezien Guido net was begonnen bleek dat nog best lastig. Ik weet niet meer exact hoe het allemaal verliep. Maar uiteindelijk bleek het allemaal helemaal niet zo spannend en we kregen zonder problemen een hypotheek.”

Priscilla dacht er ook wel over na wat er zou gebeuren als Guido geen werk had. Zo vervolgt ze haar verhaal: “Natuurlijk maakte ik mij daar wel zorgen om, want de vaste lasten lopen natuurlijk altijd door. Het is dan ook een fijne gedachte dat The Future Group daarin hulp biedt. Mocht het nodig zijn, dan is het in ieder geval mogelijk om gebruik te maken van voorschotten. Uiteindelijk hebben we het nooit nodig gehad. In de 11 jaar dat Guido nu onderneemt met TFG heeft hij maar heel kort zonder opdracht gezeten. En dat was uiteindelijk ook bewust, omdat ik toen zwanger was van onze eerste zoon. We hebben toen lekker samen verlof gehad als het ware. En toen de kleine er eenmaal was is hij begonnen bij een nieuwe opdracht.”

Inmiddels is de markt dusdanig gunstig dat er altijd wel iets voor Guido is om te doen. Zorgen over de inkomsten zijn dan ook allang naar de achtergrond verdwenen. En alleen al voor de rust van de administratie zou Guido al blijven, maar hij haalt veel meer uit het netwerk.

Priscilla en Guido hebben inmiddels twee zoons; Sepp en Fedde. Ik vraag me af wat zij ervan meekrijgen dat Guido onderneemt. “Als je het de jongens vraagt dan belt papa vooral veel. Al hebben ze de afgelopen jaren gedacht dat papa werkte voor Toverland, Duinrell en Ouwehands Dierenpark. We gingen immers naar papa’s werk als we naar de familiedag gingen. Een hoogtepunt voor de jongens! Inmiddels begrijpen ze wel dat Guido daar niet echt werkt, maar dat dit gewoon een dagje weg was. Maar de gesprekken waren er niet minder leuk om.

Daarnaast krijgen ze natuurlijk ook wel mee dat er meer van dit soort uitjes zijn. Zo waren ze vorig jaar bij Sinterklaas op bezoek in Zoetermeer. Ze hebben hun ogen uitgekeken en waren vooral onder de indruk van de fitte Sint. Het is fijn dat we dit soort uitjes hebben. Als Guido alleen zou ondernemen dan zou hij dat niet hebben gehad en we maken daar dan ook dankbaar gebruik van.” Aldus een enthousiaste Priscilla over het ondernemen bij The Future Group.

Ik heb een klein inkijkje gehad in het leven met een ondernemer. Ook al lijkt het spannend, het samen ondernemen is voor de partner ook leuker en biedt vooral rust. Ik betaal de rekening en neem afscheid. Wie zal ik volgende keer meenemen om te gaan lunchen? Je mag mij altijd mailen.

Terug naar het overzicht