Hoe gaat het inschrijven bij de KVK in z’n werk?

Home>>ZZP Helpdesk>>Hoe gaat het inschrijven bij de KVK in z’n werk?

Als je al je checks hebt voldaan en je bent zeker van je zaak, dan kun je een afspraak maken met de KVK en je bedrijf inschrijven. Wij nemen alvast alle stappen van het inschrijven met je door.

Vooraf

  1. Bedenk een passende bedrijfsnaam en denk hier goed over na. Past de bedrijfsnaam bij je diensten en/of producten? Gebruik je geen merknamen van anderen? Staan er geen speciale tekens in je bedrijfsnaam?
  2. Kies de juiste rechtsvorm. Dit kan bijvoorbeeld een eenmanszaak, vof of bv zijn. Informeer vooraf goed wat de verschillende rechtsvormen inhouden.
  3. Maak online een afspraak. Zonder afspraak is je inschrijving niet geldig. Hiervoor dien je het inschrijfformulier van de KVK in te vullen.

Wanneer moet je langs gaan bij de KVK?

Zorg er voor dat je de afspraak bij de KVK zo snel mogelijk inplant, uiterlijk 1 week nadat je gestart bent met je eigen bedrijf, maar het liefst nog wat eerder. Tijdens de afspraak wordt je legitimatie gecontroleerd en wordt er gekeken naar de inschrijfvoorwaarden. Je ontvangt na je afspraak direct je KVK nummer.
De kosten van een inschrijving van een eenmanszaak bedragen €51.95. Dit bedrag moet ter plekke met een pinpas of creditcard worden betaald.

Bekijk alle vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? En heb je nog aanvullende vragen bij het starten als zzp’er?

Plan een bakje koffie in en wij helpen je verder!

Verder praten

Wil je graag verder praten?
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op!

Ik denk eraan om zelfstandig te gaan ondernemen

De stap maken naar zelfstandig ondernemen is natuurlijk niet niks. Onze ondernemersadviseurs staan klaar voor al jouw aanvullende vragen!

Ik heb besloten ZZP’er te worden, en nu?

Staat jouw vraag er niet tussen? En heb je nog aanvullende vragen nu jij gaat beginnen als zelfstandig ondernemer? Plan een bakje koffie in en wij helpen je verder!

Hoe gaat het inschrijven bij de KVK in z’n werk?

Met welke belastingen krijg ik te maken?

Hoe haal ik meer uit het ondernemerschap?

Groeien naar meer ondernemerschap kan op heel veel manieren. Wij maken dus jouw plan ook graag op maat! Kom je binnenkort langs voor een gesprek met één van onze ondernemersadviseurs?

Met welke soorten belasting krijg ik te maken met een BV?

Staat mijn uurtarief gelijk aan de markt?