Hoe gaat het inschrijven bij de KVK in z’n werk?

Als je al je checks hebt voldaan en je bent zeker van je zaak, dan kun je een afspraak maken met de KVK en je bedrijf inschrijven. Wij nemen alvast alle stappen van het inschrijven met je door.

Vooraf

  1. Bedenk een passende bedrijfsnaam en denk hier goed over na. Past de bedrijfsnaam bij je diensten en/of producten? Gebruik je geen merknamen van anderen? Staan er geen speciale tekens in je bedrijfsnaam?
  2. Kies de juiste rechtsvorm. Dit kan bijvoorbeeld een eenmanszaak, vof of bv zijn. Informeer vooraf goed wat de verschillende rechtsvormen inhouden.
  3. Maak online een afspraak. Zonder afspraak is je inschrijving niet geldig. Hiervoor dien je het inschrijfformulier van de KVK in te vullen.

Groeien naar meer ondernemerschap kan op heel veel manieren. Wij maken dus jouw plan ook graag op maat!

Kom je binnenkort langs voor een gesprek met één van onze ondernemersadviseurs?

Wanneer moet je langs gaan bij de KVK?

Zorg er voor dat je de afspraak bij de KVK zo snel mogelijk inplant, uiterlijk 1 week nadat je gestart bent met je eigen bedrijf, maar het liefst nog wat eerder. Tijdens de afspraak wordt je legitimatie gecontroleerd en wordt er gekeken naar de inschrijfvoorwaarden. Je ontvangt na je afspraak direct je KVK nummer.
De kosten van een inschrijving van een eenmanszaak bedragen €51.95. Dit bedrag moet ter plekke met een pinpas of creditcard worden betaald.

Voordelen van inschrijven bij de KVK

Het inschrijven van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KVK) brengt verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen formaliseer je hiermee je onderneming, waardoor je legitiem zaken kunt doen, maar het opent ook deuren naar netwerkmogelijkheden, bedrijfsinformatie en ondersteunende diensten die essentieel kunnen zijn voor de groei van je bedrijf. Bovendien vergroot het je zichtbaarheid naar potentiële klanten en zakelijke partners.

Inschrijven bij KvK & The Future Group

Omdat je bij The Future Group in een maatschapsvorm samenwerkt, schrijf je je na toetreding in bij de maatschap. Lees meer over ons toetredingsproces of neem contact met ons op om meer hierover te leren.

Na het inschrijven bij de KVK: Wat nu?

Eenmaal ingeschreven bij de KVK, zijn er verschillende stappen die je moet ondernemen om je bedrijf succesvol van de grond te krijgen. Denk aan het openen van een zakelijke bankrekening, het regelen van je belastingzaken en het verkennen van verzekeringsopties. Deze sectie biedt een overzicht van de belangrijkste acties na je inschrijving, om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op de zakelijke reis die voor je ligt.

Meer weten over ZZP’en in de IT?

Bekijk onze gids over het freelancen in de IT. Daarin geven we antwoord op veel vragen rondom het zelfstandig ondernemerschap, zoals; hoe start je als freelancer in de IT, wat zijn de voor- en nadelen en wat is nou een goede work-life balans.