Vergelijken: Loondienst / Midlance / TFG / ZZP

Werk je in loondienst of ben je al jaren werkzaam voor een detacheerder? Wil je de stap zetten naar ondernemerschap maar zie je door de verschillende varianten zoals midlance het verschil niet meer? Om je hier inzicht in te geven, hebben wij een voorbeeldberekening voor je gemaakt. Zodat je een beetje een idee krijgt van de financiële verschillen.  

Vergelijken: Loondienst / Midlance / TFG / ZZP

loondienst midlance zzp

* Ondernemers bij TFG kunnen gebruik maken van een maandelijks voorschot tot maximaal 4k per maand.

** Additionele omzet betreft bij Midlance het basis salaris incl vakantiegeld. Additionele omzet bij TFG kan worden gegenereerd door een opdracht voor een andere ondernemer te vinden. Dit is een % van de omzet. Tevens kan jij bij TFG je omzet vergroten door nieuwe ondernemers aan te dragen.

**** = aftrekbaar voor de IB, vakliteratuur, afschrijvingskosten, overige kosten.

Berekening is op basis van een uurtarief van 100 euro en op basis van 1591 uur. Let op, dit model dient als voorbeeld. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Verschil midlance en zzp

Zowel bij midlance als bij ondernemen in een collectief als TFG, sta jij er niet alleen voor. Je hebt in beide gevallen de keuze van je eigen klussen en een hoop andere vrijheid. En je maakt onderdeel uit van een netwerk. Je krijgt ondersteuning in administratie, sales en toegang tot de nodige events. Hiervoor betaal je een afdracht. Onderaan de streep kan het nogal verschillen wat je overhoudt. Bij midlance lijk je goed uit te komen, maar hou er rekening mee dat je pensioen enkel opbouwt over salaris en niet over bonussen. Bonussen zijn ook niet gegarandeerd. Daar hebben we rekening mee gehouden in het bovenstaande model.

ZZP en salesafdracht

Ga je helemaal zelfstandig omdat je ervan overtuigd bent dat je meer overhoudt? Dat kan natuurlijk ook. Dat is ook zeker waar, maar wat gebeurt er als je geen klus hebt? Sales en administratie vergt aandacht. Wanneer je met een tussenpartij werkt ben je ook aan hen een afdracht verschuldigd en dit kan snel oplopen. Dan is het wellicht fijn als je voor een soortgelijk bedrag niet alleen aan een klus kunt komen maar ook kunt genieten van inkoopvoordeel, het netwerk, kennis en ondersteuning op administratie. Een mooie afweging.

Loondienst vs. zzp inkomsten

Ben je benieuwd naar wat het verschil is tussen jouw huidige salaris en wat je over kunt houden bij TFG? Vul hier de zzp calculator in.

Eerste stap naar ZZP

Mocht je verdere vragen hebben over het ondernemerschap, wij organiseren maandelijks een startersavond, voor en door IT ondernemers. Je kunt je hier gratis aanmelden. Ook staan onze ondernemersadviseurs voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Bel naar 079 – 363 2905 en wij helpen je graag de volgende stap te zetten.

Ondernemen in een collectief als The Future Group

Net als bij midlance sta je er als ondernemer binnen TFG niet alleen voor. Ons model is simpel en overzichtelijk. Je kunt gebruik maken van onze pijlers Service, Kennis, Sociaal en Sales. De mate waarin is aan jou! En je geniet van inkoopvoordelen. Wist je trouwens dat je ook geld kunt verdienen door je aan te sluiten bij TFG? Wanneer jij nieuwe maten aandraagt of maten aan een opdracht helpt kan dit snel oplopen. Je afdracht is al snel terugverdiend op deze wijze. Benieuwd hoe snel? Vul de calculator in en ontdek het in een paar minuten.

Weten wat je maandinkomsten kunnen worden als ZZP’er?