fbpx
Demand2022-01-13T15:08:00+01:00

MAATSCHAP

The Demand Group

VRAAGSTUKKEN ZIJN LEIDEND

ONZE ROLLEN EN SPECIALISMEN

Maatschap Demand is een gedreven groep ondernemers (maten) die dagelijks met haar klanten streeft naar maximaal succes. De maten vormen een collectief van initiatiefrijke, ervaren (15 jaar of meer) zelfstandige ondernemers. Maatschap Demand is van mening dat de bedrijfsvraagstukken leidend zijn. IT-producten en -pakketten, architectuur, methoden en technieken zijn hulpmiddelen en geen doelen op zich. Het ondersteunen van de opdrachtgever bij het demand-vraagstuk en het stellen van de goede vraag aan de IT-leverende partij, staat bij ons centraal.

De rollen

DE ROLLEN

IT strategie
Procesinrichting en -harmonisatie
Portfolio management
Inrichten van governance
Business – IT alignment, IT transformatie
Innovatie en vernieuwing
Scenario analyse

De technieken

DE TECHNIEKEN

Bij Maatschap Demand staat de klant voorop. We helpen de beslisser beslissen. Dit doen we door de business eisen en wensen helder te maken en die te vertalen in (business en IT) oplossingen. Het vormen van oplossingen doen we door het toepassen van, door de jaren heen, bij andere klanten opgebouwde best practices. Elk van onze ondernemers wordt ondersteund door een omvangrijk kennisnetwerk. We wisselen ervaringen uit en bouwen actief aan onze vakkennis. Op die manier garanderen we dat onze kennis up-to-date is en relevant blijft.

De voordelen

DE VOORDELEN

Sales Netwerk van TFG en de andere ondernemers
Kennisdeling binnen de eigen en andere Maatschappen.
Sociale connectie, zelfstandig ondernemer maar toch niet alleen.

TECHNOLOGY RADAR

Met behulp van de Technology Radar brengen we overzichtelijk in kaart welke nieuwe en bestaande technologieën, tools en werkwijzen het meest kansrijk zijn om de business en/of organisatie te verbeteren. Dat helpt om buzz van daadwerkelijke innovatie, en experiment van productierijp te onderscheiden.

De verschillende technologieën worden in de radar op twee manieren gecategoriseerd: in kwadranten en in ringen. De kwadranten representeren verschillende soorten van technologie. De ringen geven de fase in de adaptie levenscyclus weer.

De radar heeft vier ringen:

On hold: met deze categorie bedoelen we technologie die we niet (meer) willen inzetten. Dit kunnen nieuwe technologieën zijn die nog onvoldoende zijn bewezen of technologieën waar we afscheid van gaan nemen. Dit wordt alleen nog ingezet als er een hele goede reden voor is.

Assess: onderwerpen om te onderzoeken, maar worden nog niet ingezet voor opdrachtgevers.

Trial: deze onderwerpen kunnen worden ingezet in pilot-projecten om ervaring op te doen.

Adopt: technologie die wordt ingezet voor opdrachtgevers, omdat deze zijn waarde heeft bewezen.

Tech Radar Agile Partners
Bekijk de PDF

Azure, Archimate en Sparx Enterprise Architect, een krachtige combinatie.

Bert Dingemans en Yorrick Tillemans zijn ervan overtuigd dat Azure, Archimate en Sparx Enterprise Architect dé combinatie is voor een veilige infrastructuur. Met deze combinatie hebben beide sprekers ervaring opgedaan bij de Nederlandse Spoorwegen. Aan de hand van verschillende voorbeelden vertelden zij hierover op het Innovation event 2021.

Met dank aan vele ervaring praten ze jou bij over de ins en outs vanuit hun Archimate-, Azure perspectief, tonen ze voorbeelden van hun viewpoints en views en geven ze aan wat hun lessons learned zijn.

Vraag hier de volledige sessie aan

Deep dive webinar Bert Dingemans en Yorrick Tillemans

Als vervolg op de sessie die Bert Dingemans en Yorrick Tillemans gaven op het Innovation event is er op 21 mei 2021 een deep dive gehouden in de vorm van een webinar. Tijdens deze sessie namen Bert en Yorrick de kijker mee in de architectuur van data analyse achter bijvoorbeeld de NS Treinwijzer en treinsensor data.

Vervolgtraining Bert Dingemans

Op 20 en 21 juni 2021 geeft Bert een training waar je via de praktijk kennis maakt met de uitgebreide mogelijkheden van zowel de architectuurtaal ArchiMate als de modelleertool Sparx Enterprise Architect. Je werkt hands-on aan een eenvoudig architectuurmodel en leert daarmee de basis van ArchiMate modelleren en de inzet van een architectuur repository kennen.

Aanmelden voor de training
Vraag hier de volledige sessie aan

WEBINAR

Een praktijkvoorbeeld

Als grootste IT community van Nederland mochten we op 2 juli 2020 Bol.com ontvangen voor een webinar over hun IT architectuur. Ben je benieuwd hoe Bol.com meer dan 900 applicaties en 100+ verschillende teams beheert? Kijk dan het gehele webinar hieronder:

BLOGS

Geschreven door deze maatschap

DEMAND

Welke klanten hebben we in deze maatschap?