Innovation Event

Sessies terugkijken Innovation event 2021

Innovation event 2021:
‘The world is watching you…’

Systemen, apparaten en machines kunnen op een bijna menselijke manier nadenken en verbinden. Wat betekent dat voor de tijd waarin we nu leven en voor onze toekomst? We kijken terug op een fantastisch evenement, bekijk hieronder alle sessies terug!

Op 14 april 2022 zijn we terug met het Innovation event!

0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec
Schrijf jezelf nu in!

Innovation event gemist?
Bekijk alle sessies terug

KEYNOTE: Rutger Leukfeldt

THE HUMAN FACTOR OF CYBERCRIME

Wat is de invloed van digitalisering op criminaliteit en hoe onveilig gedragen de meeste mensen zich in de praktijk zonder dat ze het weten? Dat is waar Rutger Leukfeldt tijdens het Innovation event alles over gaat vertellen! Rutger is Director of Cybersecurity bij The Hague University of Applied Sciences.

Hij laat cybercriminaliteit en de gevaren hiervan zien tijdens een heel interessant webinar. Ook wordt er een uniek inkijkje gegeven in de wereld van de cybercriminelen en onthult hij van wie en wat we last hebben…

Presentatie downloaden

KEYNOTE: Brenno de Winter

AI, AI, AI, COVID TECHNOLOGIE

Hoe zorg je er voor dat je werk kwalitatief goed blijft, onder een enorme tijdsdruk? Dat is waar Brenno de Winter zich mee bezig houdt tijdens zijn werk voor de overheid in de coronacrisis. Brenno werkt als IT security specialist en is onder andere verantwoordelijk voor de werking van de corona melder app en het vaccinatiesysteem. In tijde van een enorme crisis waar alles draait om privacy gegevens en gevoelige data is het extra belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan, maar dit is niet altijd gemakkelijk als alles ook nog eens heel snel klaar moet zijn. Brenno zal tijdens dit webinar een heel uniek inkijkje geven in zijn werkzaamheden aan de hand van een aantal gave voorbeelden. En wat hebben katten te maken met het vaccinatiesysteem?

Presentatie downloaden

Break-out sessie: Michael Pols en Ernst-Jan Zwijnenberg

SECURITY IS SEXY, MAAK HET SPANNEND!!

Informatiebeveiliging en privacy staan niet bekend als sexy onderwerp! In de ogen van velen is het tijdrovend, beperkend en saai. Een vervallen auto kun je een make-over geven en weer helemaal stralend en aantrekkelijk maken. Informatiebeveiliging en privacy kun je ook interessant, relevant en prikkelend maken.

Deze sessie gaat over het interessant en prikkelend maken van informatiebeveiliging en privacy zodat organisaties in gaan zien hoe een goede relatie met deze onderwerpen de kwaliteit van de business kan verbeteren.

Presentatie downloaden

Break-out sessie:
Patrick Jenner

OPEN SOURCE ARCHITECTURE: HET INTERNET IS VERKOCHT. HERWIN JE VRIJHEID MET OPEN SOURCE

Commercie, machtsmisbruik en egoïsme zijn de doodsteek voor internet pioniers. Of weten zij toch nog te ontsnappen aan de grote data bedreiging? Met middelen als open source, decentralisatie en blockchain innoveren zij opnieuw naar een betere wereld waarin vrijheid en veiligheid weer centraal staan.

Patrick schetst deze wereld aan de hand van sprekende voorbeelden en roept op om aan te sluiten bij deze beweging. Leef je straks in de gevangenis of in het paradijs?

Presentatie downloaden

Break-out sessie:
Jonas Braadbaart

FEDERATED LEARNING: BETERE PRIVACY GARANTIES DOOR GEDECENTRALISEERDE DATA

In federated learning worden machine learning modellen getraind op gedecentraliseerde data. Hierbij wordt tussen de deelnemers alleen de parameters van modellen gedeeld en ge-update. Deze setup maakt het mogelijk om data van individuele deelnemers beter te beschermen met behulp van differential privacy. Jonas geeft in deze sessie een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het vlak van federated learning aan de hand van toepassingen in de zorg en op smartphones.

Presentatie downloaden

Break-out sessie:
Guido van Deursen

TECHNOLOGY TRANSFORMS YOUR ORGANISATION: HOE GAAN WE INNOVEREN IN EEN UITERST CONSERVATIEVE MARKT?

Het vernieuwen van een productportfolio in een zeer conservatieve markt brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe houden we bestaande klanten tevreden terwijl we ons herpositioneren om in te spelen op de laatste en toekomstige trends en nieuwe klantgroepen aan willen boren.

Presentatie downloaden

Break-out sessie:
Jens Kooij

DATA? MAG HET OOK EEN ONSJE MINDER ZIJN?

Een verschuiving in technologie voor het internet laat ons opnieuw nadenken over datamining, cookies, AVG en andere privacy zaken. Er is een trend gaande op internet waarbij de volledige tech-stack opnieuw onder het vergrootglas ligt. Hierin kunnen we ons opnieuw afvragen of het wel wenselijk is om altijd maar overal onze gegevens ongevraagd achter te laten. Er ligt hierbij een verantwoordelijkheid bij de ontwikkelaars die zich hiermee bezig houden, maar ook bij de organisaties die ze aansturen.

Deze sessie gaat over hoe je in een organisatie gebruik kunt maken van de nieuwste technieken, zonder daarbij onnodig veel data van gebruikers te verzamelen en laat je nadenken over de simpele vraag: hoeveel data heb je nodig?

Presentatie downloaden

Break-out sessie: Bert Dingemans en Yorrick Tillemans

AZURE, ARCHIMATE EN SPARX ENTERPRISE ARCHITECT, EEN KRACHTIGE COMBINATIE

Bert Dingemans en Yorrick Tillemans zijn ervan overtuigd dat Azure, Archimate en Sparx Enterprise Architect dé combinatie is voor een veilige infrastructuur. Met deze combinatie hebben beide sprekers ervaring opgedaan bij de Nederlandse Spoorwegen. Met dank aan vele ervaring praten ze jou bij over de ins en outs vanuit hun Archimate-, Azure perspectief, tonen ze voorbeelden van hun viewpoints en views en geven ze aan wat hun lessons learned zijn.

Presentatie downloaden