MAATSCHAP SECURITY

Testimonial Sociale Verzekeringsbank

Werken voor de Sociale Verzekeringsbank.

Een gesprek over veranderingen, ambities en vooral ook sociale collegialiteit.

Eerder schreven we al over een van de maten binnen de Security Maatschap, Michael Pols. Nog voordat hij officieel startte als zelfstandig ondernemer, had hij al zijn eerste klus te pakken! En wanneer we vanuit The Future Group met Pascale Camphorst spreken, Sectiemanager Informatiebeveiliging, Privacy & Risk Management bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waar Michael nu een opdracht heeft, begrijpen we nog beter waarom! In een enthousiast gesprek vertelt Pascale over de belangrijke rol van Michael binnen de SVB in tijden waarin belangrijke veranderingen worden doorgevoerd en de basis wordt gelegd voor ambities voor de toekomst.

Over de Sociale Verzekeringsbank

De Sociale Verzekeringsbank is een instantie met wie we bijna allemaal op een bepaald punt in ons leven te maken krijgen. De SVB voert namelijk Sociale Verzekeringen uit, zoals de AOW, kinderbijslag of het Persoonsgebonden Budget (PGB). De SVB zorgt er daarnaast voor dat iedereen die daar recht op heeft het juiste bedrag krijgt en controleert op misstanden en misbruik van verzekeringen. Weergegeven in harde cijfers betekent dit het volgende:

  • Jaarlijks ontvangen 5,5 miljoen mensen een uitkering van de SVB.
  • In totaal gaat het om een bedrag van 45 miljard euro.
  • De SVB voert 15 wetten en regelingen uit.
  • Dit werk wordt gedaan door 4100 medewerkers.

Deze cijfers tonen als geen ander aan hoe groot deze organisatie is, en hoe essentieel informatiebeveiliging hier is.

Dienstverlening bij de SVB

Als Manager Informatiebeveiliging, Privacy en Risk Management is Pascale lid van de directie van een van de onderdelen van de SVB, namelijk het grootste onderdeel: Directie Sociale Verzekeringen . Hier worden eerste- en tweedelijns vragen m.b.t. informatiebeveiliging en privacy behandeld. Bij dit onderdeel is ook Michael werkzaam.

SVB

Van vervanging, tot BIO en SUWI

In 2019 gaat Michael voor het eerst aan de slag bij de SVB, ter vervanging van een zieke werknemer. Deze interne rol moest overgenomen worden en tegelijkertijd werd de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR), opgevolgd door de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Genoeg werk te doen dus! Na een selectieprocedure, koos de SVB al snel voor Michael, vanwege zijn ruime ervaring met zowel BIR als BIO. Hij pakte dit verandertraject op en bracht structuur aan door het onder te verdelen in vier verschillende fases:

En deze gefaseerde aanpak werkt, vertelt Pascale tijdens het gesprek. “Voor de implementatie van de BIO is een kernteam samengesteld, om gefaseerd en structureel hiermee aan de slag te gaan. En ondanks dat we binnen de SVB totaal geen hiërarchische bedrijfscultuur hebben, zag ik direct dat Michael op een natuurlijk manier de leiderschapsrol pakte binnen het team.

Ik ken niemand anders die net als hij zoveel inhoudelijke kennis in huis heeft, en daarnaast ook nog eens over zulke sterke, sociale vaardigheden beschikt. Hij is werkzaam bij ons als extern adviseur, maar zo zien wij hem totaal niet. Voor ons is hij gewoon een collega. Een hele waardevolle en gezellige collega ook! Tel daarbij op dat hij als geen ander processen om kan zetten naar duurzaam beleid, en je begrijpt dat Michael onmisbaar is geworden voor de SVB, zeker gezien onze ambities voor de toekomst.”

Uitdagingen voor de toekomst

En die ambitie is om structureel aan de slag gaan met vraagstukken over informatiebeveiliging, privacy en risk management en het begeleiden van audits. “Het is onze taak om gegevens van klanten veilig en volgens alle richtlijnen te verwerken.”, vervolgt Pascale. “En waar we dat in het verleden uiteraard ook al deden, willen we dit nu nog meer een wezenlijk onderdeel van onze organisatie maken. Sustainable solutions ontwikkelen die herhaalbaar en herleidbaar zijn. We zitten nog middenin dit proces en zijn nog iedere dag blij dat vorig jaar de keuze op Michael is gevallen om ons hierbij te begeleiden. Onze samenwerking loopt misschien wel eind dit jaar af, maar zeg nooit nooit!”, vertelt ze lachend. “We weten dat Michael zelfstandig ondernemer is, maar mocht hij van gedachten veranderen dan is hij altijd meer dan welkom bij de SVB!”

Welcome

Wanneer we dit vanuit The Future Group terugkoppelen aan Michael, reageert hij als volgt: “Uiteraard is dit het allermooiste compliment dat je kunt krijgen van je opdrachtgever, ik word er zelfs een beetje stil van! Het gevoel is overigens volledig wederzijds, ik werk met ontzettend veel plezier aan deze opdracht. En ondanks dat ik net als Pascale blij ben dat die samenwerking er voorlopig nog niet op zit, wil ik toch blijven werken als Zelfstandig Ondernemer. Want aan het eind van de dag is dat voor mij het mooiste dat er is!”

Enthousiast geworden? Lees verder of neem contact met ons op!

Na het gesprek kunnen we alleen maar concluderen dat de match tussen SVB en Michael een hele sterke is. En slechts een van de vele voorbeelden, waarbij de ondernemers binnen de Maatschap een cruciale rol spelen bij toonaangevende opdrachtgevers. Wil je meer lezen over het werk dat Michael doet? Lees dan hier verder. Ben je enthousiast geworden en wil je met ons in gesprek over jouw mogelijkheden als zelfstandig ondernemer binnen de Security Maatschap? Neem dan vooral contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek!