Cloud en The Future Group

Onafhankelijke specialisten in Cloud

Wat is jouw passie/uitdaging in de Cloud?

Alle specialisten zijn onafhankelijk als ondernemer, zij hebben dan ook kennis van een groot scala aan cloudleveranciers en oplossingen. Omdat dit werkgebied erg breed is, zijn onze ondernemers georganiseerd in meerdere maatschappen. Deze stellen wij graag nader voor. Welke passie of uitdaging heb jij voor de cloud?

Cloud maatschappen

Om eindgebruikers altijd toegang te geven tot hun software en applicaties, waar en wanneer zij dit wensen, maken veel organisatie gebruik van de cloud. Daarmee versnellen zij hun processen en beperken zij de kosten. Er zijn een legio aan cloudoplossingen, allen met hun eigen voor- en nadelen. The Future Group heeft een groot netwerk, onafhankelijke specialisten die organisaties helpen bij hun uitdagingen in of naar de cloud. Je kunt hierbij denken aan ondersteuning in strategische keuzes, de operationele uitvoer en het geven van inzicht over het gebruik binnen de cloud.

Onze cloudspecialisten zijn verdeeld over de volgende maatschappen:

Web Scale Development

De maatschap Web Scale Development is een groep ondernemers (maten) die volledig gericht is op nieuwe technologieën die ingezet worden bij organisaties als Google, Facebook en LinkedIn. Web Scale Development stelt deze bedrijven in staat bijna oneindig schaalbaar hun diensten aan te bieden. Met de maatschap Web Scale Development zet The Future Group zwaar in op de nieuwste ontwikkelingen en technieken als: Docker, Node.js, Angular en React.

Microsoft Consultancy & Software Development

Maatschap Microsoft Consultancy & Software Development houdt zich bezig met development en consultancy binnen een breed scala van Microsoft en aan Microsoft aanverwante producten. De expertise van de maten varieert van .NET ontwikkeling en Sharepoint, tot Azure en web-development. Veel kennis richt zich op de frond-end ontwikkeling en integratie van web-based oplossingen binnen bestaande en nieuwe omgevingen.

Integration Technology & Services

De maatschap ITS richt zich meer en meer richting (micro-)service gebaseerde integratie oplossingen die met open source tooling opgezet worden. Het opzetten van een flexibele, makkelijk te onderhouden integratielaag is cruciaal voor de bedrijfsvoering en de verander- en ontwikkelkracht van veel bedrijven. Hierbij zien wij de rol van API’s en API Gateways, de laatste jaren toch al sterk in de aandacht, steeds verder toenemen. Daarnaast zien wij dat migratie naar en integratie met cloud applicaties een steeds grotere rol gaat spelen. De grens tussen on-premise en cloud vervaagt meer en meer. Doordat ITS over expertise beschikt vanuit verschillende disciplines, beschikken de klant en maten onderling over sparringpartners van formaat.

Cloud maten

Bij The Future Group kun je als ondernemer doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt; simpelweg de inhoud van je vak. Hierdoor kan je de maximale focus houden op de business bij je opdrachtgever. De maten van de Cloud maatschappen zijn een groep ondernemers die met veel drive, passie en professionaliteit hun vak uitoefenen.

“Ik kan nu echt ondernemen”

Categorie: Solution Architect
Tags: Cloud Native
Auteur: Tispha Barbier
Datum: 10 oktober

Jasper Adolfs is solution architect en de schakel tussen business en IT omtrent Azure. Dagelijks staat hij met zijn voeten in de modder als het gaat om werken met de techniek. Zijn eerste keer ondernemen met TFG was in 2013. Toen koos hij er na een paar jaar voor om een andere weg in te slaan.

Ik ben benieuwd waarom hij er uiteindelijk toch ervoor koos om weer toe te treden tot The Future Group netwerk en wat de verschillen zijn tussen deze constructies. Tijd voor een goed gesprek.

Cloud opdrachten

Wij werken voor bijna alle beursgenoteerde bedrijven in Nederland en tal van overheidsorganisaties. Samen ondernemen met ons, opent in een keer de deuren naar gave opdrachten voor topbedrijven. Terwijl jij werkt aan je huidige opdracht, zijn wij bezig met het vinden van je volgende opdracht. Onderstaand een greep uit het type opdrachten waarvoor onze cloudspecialisten worden gevraagd. Wat past bij jouw passie en ambitie als ondernemer?

Cloud Architect

De organisatie voert een digitaliseringsstrategie waarbij de dienstverlening op alle vlakken wordt gedigitaliseerd. Voor het domein IT Operations (IT Infra) kun je werken als een ervaren IT Solution Architect Cloud Azure.

Cloud Architect

Als Solution Architect Azure Cloud lever je zelfstandig solution architectuur op, dat voornamelijk betrekking heeft op de Azure Cloud en/of daaraan gerelateerde functionaliteiten. Je hebt ruime ervaring in cloud computing technologie en je houdt je actief op de hoogte van opkomende technologieën.

In de deze opdracht draag je zorg voor de optimale inrichting van de cloud-infrastructuur componenten. Je werkt samen met het team en de solution architecten binnen het team om samen de functies en samenhang van de componenten en hun functionele en technische specificaties te ontwerpen, te beschrijven en af te stemmen met verschillende belanghebbenden.

AWS Cloud Engineer

In jouw rol als AWS Cloud Native Developer ga je development teams helpen in het realiseren van hun migratie van on-prem naar AWS. Daarnaast adviseer je hen over hoe een goede Cloud native infrastructuur eruit ziet en help je het team mee deze op te zetten.

Opdrachtgevers

Welke opdrachtgevers hebben de cloud ondernemers?

Kennis delen in de Cloud

Webinar: Microservices in de cloud

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun applicaties te ontwerpen, ontwikkelen en te beheren met behulp van een cloudoplossing. Deze aanpak leidt tot snellere time to market en hogere schaalbaarheid en efficiency. Het online event van The Future Group gaat dieper in op het gebruik van Microservices.

Enerzijds aan de hand van een klantcase waarbij gereflecteerd zal worden op deze transitie naar Cloud (AWS ) en welke rol microservices daarin hebben gespeeld. Anderzijds zal een meer technische sessie plaatsvinden waarbij ingegaan wordt hoe microservices op het Azure Functions platform gerealiseerd kunnen worden.

Technology Radar

Met behulp van de Technology Radar brengen we overzichtelijk in kaart welke nieuwe en bestaande technologieën, tools en werkwijzen het meest kansrijk zijn om de business en/of organisatie te verbeteren. Dat helpt om buzz van daadwerkelijke innovatie, en experiment van productierijp te onderscheiden.

Skunk Team

De oprichters van Skunk Team waren enkele jaren zzp’er bij The Future Group, onder de maatschap Web Scale Development. Door de vele opdrachten die ze als zelfstandigen deden, liepen ze regelmatig aan tegen inefficiënte projecten en opdrachten voor softwarerealisatie waarbij ze buiten het budget traden. Vanuit deze gedachte ontstond Skunk Team; een club innovatieve IT’ers die op maat gemaakte software aanbiedt op basis van het SaaS model. Een gat in de markt.

Skunk Team

Commercie, machtsmisbruik en egoïsme zijn de doodsteek voor internet pioniers. Of weten zij toch nog te ontsnappen aan de grote data bedreiging? Met middelen als open source, decentralisatie en blockchain innoveren zij opnieuw naar een betere wereld waarin vrijheid en veiligheid weer centraal staat. Patrick schetst deze wereld aan de hand van sprekende voorbeelden en roept op om aan te sluiten bij deze beweging. Leef je straks in de gevangenis of in het paradijs?

Join us

Wij komen graag met je in contact