De ervaring van een zzp’er in de praktijk

Als je net begint met ondernemen, of als je er over nadenkt om te gaan beginnen, zul je waarschijnlijk veel vragen hebben. Hoe kom je bijvoorbeeld aan je eerste opdrachten en hoe zorg je dat je netwerk blijft groeien? In dit webinar vertellen twee ervaren IT zzp’ers hun verhaal en delen hun ervaring.

De meerwaarde van ondernemen ten opzichte van loondienst

Als ondernemer kun je meer sturen en kijken waar je naartoe wilt. Daarnaast is het als ondernemer ook gemakkelijker om dingen naast elkaar te doen, zoals het werken aan meerdere projecten voor verschillende opdrachtgevers, of het geven van trainingen. Dit brengt natuurlijk wel meer verantwoordelijkheid met zich mee, want je moet het allemaal zelf doen. Daarom is The Future Group een mooie partij om op terug te kunnen vallen als ondernemer. Zij nemen je bij de hand en helpen je bijvoorbeeld bij het vinden van opdrachtgevers.

Bekijk het hele webinar!

Alle webinars terug kijken? Klik hier!

De eerste onzekere stappen als ondernemer

In het begin kun je als ondernemer best onzeker zijn. Hoe ga je aan opdrachten komen? Hoe zorg je er voor dat die opdrachten steeds blijven binnen komen? Waar kom ik terecht en hoe zorg ik er voor dat ik mezelf kan verkopen? Vaak zul je merken dat het na een tijdje steeds makkelijker en beter gaat en je zelf ook zekerder wordt van je zaak. Hierdoor gaat het vinden van opdrachten eigenlijk vanzelf, ook omdat je steeds meer mensen leert kennen.

Het uitbreiden van je netwerk

Een goede manier om je netwerk uit te breiden, is door naar georganiseerde borrels te gaan. Toch zien we binnen The Future Group 2 soorten maten. De ene groep is heel actief met het uitbreiden van hun netwerk en het vinden van nieuwe opdrachten en helpt ook de andere maten hierbij, en de andere groep is hierin wat meer afwachtend. Voor beide partijen is er plek bij The Future Group. Daarnaast is ook LinkedIn natuurlijk een goede tip.

De werk-privé balans als ondernemer

Het is belangrijk om te kijken hoe je die tijd wilt indelen voor jezelf en dit af te stemmen met de mensen om je heen. Het hangt er ook vanaf bij wat voor soort opdrachten je zit en wat je opdrachtgever van je verwacht, maar in principe kun je je werk natuurlijk indelen zoals je dit zelf wilt. Dit zal voor een hele andere balans gaan zorgen tussen werk en privé, maar uiteindelijk zul je hier zelf je draai in vinden.

Ondernemen bij The Future Group

The Future Group laat de zzp’ers die bij ze zijn aangesloten erg vrij, maar ondertussen kun je altijd bij je maatschap of bij de sales afdeling terecht als je even wilt sparren of advies nodig hebt. Daarnaast is The Future Group ook erg flexibel als het gaat om nevenactiviteiten. Heb je eigen ideeën of wil je iets uitwerken? Hier zijn altijd mogelijkheden voor!

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs