LinkedIn

LinkedIn is op zakelijk gebied een heel krachtig hulpmiddel om gemakkelijk je weg te vinden. Dit kan zijn naar een potentiële opdrachtgever of juist een medewerker of zzp’er. De manier waarop je je presenteert op LinkedIn, kan een enorm verschil maken bij het vinden van een nieuwe baan of opdracht. Op dit moment bestaat de Nederlandse arbeidsmarkt uit 8,9 miljoen mensen. Er zijn zelfs 9,1 miljoen mensen die een LinkedIn account hebben. Daarnaast zijn er 340.000 bedrijven in Nederland die een LinkedIn bedrijfsaccount hebben. Het is dus een groot platform, waar je op zakelijk gebied veel uit kunt halen.

Wat is er belangrijk bij een goed LinkedIn profiel?

De meeste mensen zullen direct denken aan een goede profielfoto, je profiel zo volledig mogelijk invullen en hier de juiste informatie neerzetten. Toch staat er iets anders met stipt op 1, en dat is of jij gevonden kunt worden door mensen en bedrijven die voor jou interessant kunnen zijn. Oftewel: de Search Engine Optimization. Door verschillende termen te gebruiken op je LinkedIn profiel waarop jij gevonden wilt worden, zal dit uiteindelijk ook gebeuren.

Daarnaast zijn natuurlijk ook een goede LinkedIn foto en een goede LinkedIn kopregel heel belangrijk. Dit geeft een professionele indruk van jouw profiel en daarmee dus jou als persoon. Geef in je kopregel duidelijk aan wat jij aan andere kunt bieden, hoe je dit doet en waarom je dit doet.

Wees zo volledig mogelijk

Op een goed LinkedIn profiel staat veel informatie die waardevol kan zijn voor jouw potentiële opdrachtgevers. Laat daar dus ook zoveel mogelijk van jezelf zien. Als je namelijk de aandacht hebt getrokken door de bovenstaande stappen goed te doen, wordt het tijd om meer diepgang in je profiel te brengen. Dit doen je door middels informatie te laten zien wie je bent, wat je kunt en wat jij voor jouw opdrachtgevers kan betekenen. Spreek je bijvoorbeeld meerdere talen? Laat dit dan ook zien op je profiel of zorg er zelfs voor dat je profiel in meerdere talen kan worden getoond. Dit zal ook weer goed zijn voor je vindbaarheid.

De juiste benadering op LinkedIn

Ondanks dat LinkedIn een zakelijk platform is, kan het een afknapper zijn voor een opdrachtgever als je bij het maken van een connectie direct ter zake komt en vertelt wat je wilt. Zeker als een opdrachtgever veel verschillende aanbiedingen krijgt via LinkedIn, kun je beter kiezen voor een andere aanpak. Hou het persoonlijk, laat zien dat je geïnteresseerd bent door de persoon bijvoorbeeld eerst een tijdje te volgen in plaats van direct een connectie te maken en vertel vooral ook wat je beweegredenen zijn voor het maken van contact.

De toegevoegde waarde van LinkedIn premium

LinkedIn heeft verschillende premium pakketten. Als je binnen no-time de markt waarin je zit wilt verkennen, dan is Salesnavigator een hele mooie toegevoegde waarde. Dit zorgt er namelijk voor dat je op bedrijven kunt zoeken, wat in geen enkel ander premium pakket kan. Je kunt filteren op bijvoorbeeld locatie, bedrijfsgrootte en branche waardoor je heel gericht kunt zoeken.

Meer tips in onze webinar!

Bekijk hier ons webinar terug met meer tips over het succesvol inzetten van je LinkedIn profiel!

Vragen?

Heb je naar vragen over dit artikel of wil je meer weten over wat wij doen? Stel je vraag dan meteen!

Contact

Heb je een vraag of wil je de route naar één van onze kantoren inplannen?
Via onderstaande button vind je al onze contactgegevens!