Betaal- en beveiligingssystemen voor mobiliteit – Scheidt & Bachmann ondersteunt haar klanten met systemen en dienstverlening om het gebruik van alle vormen van vervoer veilig te laten plaatsvinden en de reiziger makkelijk te laten betalen voor het gebruik. 

Bij Scheidt & Bachmann werkt Andy Cheung, zelfstandig IT-professional, aan een uitdagend project om hun operations werk te verbeteren en efficiënter te maken. Het diverse landschap van verschillende databases maakt het een interessante uitdaging om de benodigde informatie te verzamelen en te ordenen. Andy neemt ons mee in zijn opdracht bij Scheidt & Bachmann. 

Een toolontwikkeling voor databeheer en synchronisatie 

Ik ben Andy Cheung en samen met mijn opdrachtgever staan we aan de lat om dit project tot een succes te brengen. We wilden een tool ontwikkelen die helpt bij het zoeken naar informatie uit diverse databronnen, die niet altijd gesynchroniseerd zijn. Toen we begonnen, hadden we nog geen compleet beeld van wat de tool precies moest doen. Door middel van iteratieve verbeteringen hebben we gaandeweg ontdekt wat wel en niet werkt. 

“Door middel van iteratieve verbeteringen hebben we gaandeweg ontdekt wat wel en niet werkt.”

Nu hebben we een tool die overzichten kan genereren en gedetailleerde informatie kan ophalen. Dit helpt gebruikers bij het oplossen van problemen en voorziet hen van de benodigde informatie. Hierdoor kan het operations team efficiënter werken en beter omgaan met de complexe informatiestromen van het systeem. 

Complexiteit van het Nederlandse OV-systeem

Bij Scheidt & Bachmann werken we aan het mogelijk maken om in te kunnen checken met EMV-kaarten (betaalkaartsysteem, Europay, Mastercard, Visa). Het Nederlandse OV-systeem is vrij complex door de verschillende vervoerders die allemaal op één manier moeten samenwerken. Translink fungeert hierbij als de verbinder tussen al deze partijen, en Scheidt & Bachmann voert allerlei opdrachten uit namens Translink. Zo zorgt het operations team bij Scheidt & Bachmann er onder andere voor dat de hedendaagse activiteiten zoals het in- en uitchecken door reizigers goed verlopen en dat de reizen betaald worden. 

Ondersteuning vanuit The Future Group

De steun van mijn TFG “collega’s” bij Scheidt & Bachmann is cruciaal geweest voor het succes van dit project. Anke Vens werkt bijvoorbeeld aan het opzetten en testen van een vervanger voor de OV-chipkaart, terwijl Wim Pauwels deel uitmaakt van het operations team en één van de gebruikers van onze tool is. Zijn directe feedback helpt ons om de tool continu te verbeteren en beter af te stemmen op de behoeften van de gebruikers. 

Daarnaast krijg ik waardevolle ondersteuning van het TFG-team. Kasper Lagendijk van TFG heeft een goede relatie met Scheidt & Bachmann en kon snel een intakegesprek regelen. Na het eerste contact heeft Claudia Kolleman de verdere communicatie verzorgd. Dankzij de ondersteuning van TFG bij zaken als contracten en andere administratieve taken, kon ik mij volledig richten op de vraag van de klant en werken aan een passende oplossing. 

Dankzij de samenwerking met zowel Scheidt & Bachmann als de mede- IT-professionals bij TFG, hebben we een effectieve tool kunnen ontwikkelen die een significante impact heeft op de efficiëntie en effectiviteit van het operations team en daarmee ook voor de reizigers. Het is een project waar we trots op zijn en dat ons blijft uitdagen om innovatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen. 

Samenwerken met The Future Group 

Bij de ontwikkeling van je IT-processen wil je snelheid en continuïteit. Het is niet of-of, maar en-en. Je zoekt daarbij goede IT-ers die onafhankelijk werken en jou echt verder helpen. Wij zijn The Future Group, een IT-dienstverlener die het anders doet. En dat al ruim 20 jaar. We vormen een collectief van 400 zelfstandige IT-ers, onafhankelijk en door elkaar geballoteerd. 

Meer weten over samenwerken met ons of je aansluiten bij ons IT-collectief? Ontdek meer over ons collectief via één van onderstaande buttons.

Contact

Heb je een vraag of wil je de route naar één van onze kantoren inplannen?
Via onderstaande button vind je al onze contactgegevens!