Groot tekort aan security professionals

Onderzoek wijst uit dat er in 2022 in Europa zo’n 350.000 informatiebeveiliging professionals meer nodig zullen zijn, dan er beschikbaar zijn in de markt (Bron: 2017 Global Information Security Workforce Study, Frost & Sullivan)

Organisaties gaan steeds meer het belang inzien van informatiebeveiliging om zaken te kunnen doen. Niet alleen om aan regelgeving en normen te voldoen, maar ook om gegevens veilig te houden voor een goede bedrijfsvoering en klantvertrouwen.

Het is voor bedrijven daarom belangrijk om goed getrainde specialisten in te kunnen zetten, die met een brede visie en kennis van de vele verschillende facetten van informatiebeveiliging, de organisatie kunnen helpen een effectief programma voor informatiebeveiliging in te richten en te onderhouden.

Informatiebeveiliging is een uitdaging voor de hele organisatie. Nog veel te vaak wordt informatiebeveiliging als een IT-technisch onderwerp gezien. Informatiebeveiliging raakt de business en ligt voor een belangrijk deel buiten IT. Het werkveld van een professional in dit vakgebied is heel breed; risicomanagement en strategie, beleidsontwikkeling, proces management, project management, technische beveiligingsmaatregelen, compliance, auditing, governance vraagstukken, organisatie verandering, etc. Veel onderwerpen die voor een belangrijk deel weinig met technische IT te maken hebben.

Met de deeltijd post-hbo-opleiding Informatiebeveiliging die de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen (HAN) in samenwerking met The Future Group (TFG) verzorgt, spelen we in op de behoefte aan breed opgeleide professionals en brengen we de werelden van IT en de business samen. Naast de theorie is er veel aandacht voor het toepassen van de lesstof in de eigen werkomgeving, communicatie training en onderlinge intervisie. De opleiding brengt daarvoor veel meer dan alleen kennis. Deelnemers krijgen een goede basis om een functie in het vakgebied te vervullen en op alle niveaus het gesprek te voeren over informatiebeveiliging. De opleiding wordt inhoudelijk verzorgt door ervaren professionals uit het werkveld, die naast de theorie vanuit de opleiding ook hun eigen waardevolle ervaringen en kennis delen.

Ben jij een (beginnend) professional in het vakgebied of werkzaam in een aangrenzend werkveld en wil jij de stap maken naar dit veelzijdige en boeiende vakgebied, kijk dan op de Academy website van The Future Group voor meer informatie en schrijf je in!

HAN opleiding Informatiebeveiliging
Terug naar overzicht

INNOVATION EVENT

THE WORLD IS WATCHING YOU...

15-APR

Het event
voor elke
IT'er!

Schrijf je in!
Michael Pols

Meer lezen van Michael?

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan meer van Michael via onderstaande knop:

Bekijk alle artikelen van Michael

Michael Pols, Security

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs