Inno 2022: Impact synthetische media & deepfakes op informatie gestuurde organisaties

Titel innovatiesessie: “Impact synthetische media & deepfakes op informatie gestuurde organisaties
Spreker: Manon den Dunnen (Politie)
Specialisme: Strategisch Specialist Digitaal

Over de innovatiesessie

“Impact synthetische media & deepfakes op informatie gestuurde organisaties”

De afgelopen tijd komen deepfakes steeds vaker in het nieuws, denk aan deepfake toespraken van de presidenten van Oekraïne en Rusland. Ook binnen de criminaliteit komt het meer voor, in toepassingen als CEO-fraude met gekloonde stemmen.

De technologie wordt steeds toegankelijker en heeft grote impact op onze informatiepositie. Zeker als je het bekijkt vanuit de grotere ontwikkeling waar deepfakes onderdeel van zijn; synthetische media. De verwachting is dat over ruim 5 jaar 90% van de online content synthetisch is, met AI gegenereerd of bewerkt, fake dus maar zonder slechte bedoelingen. Het beïnvloedt echter wel onze waarneming. Wat is nog echt en wat nep, en doet dit onderscheid er wel toe als alles nep is? Hoe duid je informatie in de context van sturing of bewijs, waar ligt de grens tussen gezond wantrouwen en paranoia?

In deze lezing neemt Manon den Dunnen, strategisch specialist digitaal bij de politie, ons mee in de laatste ontwikkelingen en gaan we in gesprek over de betekenis voor informatiegestuurde organisaties.

Naar programma Inno 2022

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs