“Met het netwerk van The Future Groep het onzichtbare zichtbaar maken met de Hololens van Alliander. ”

Uitbreiding elektriciteitsnetwerk 

Maurice Smulders is Digital Innovation Consultant en aangesloten bij The Future Partners. Via het salesnetwerk van The Future Partners kwam hij op een klus bij Alliander. Alliander staat voor een grote opgave om het Nederlandse netwerk voor stroom en gas toekomstbestendig te maken, en te houden. Om in deze energietransitie te voorzien moet bijvoorbeeld het elektriciteitsnet worden uitgebreid. Dit doet Alliander door nieuwe kabels in de grond te leggen en transformatorhuisjes te plaatsen.  

De Hololens 

Om deze uitdagingen te tackelen, is Alliander continue op zoek naar nieuwe technologieën die hierin kunnen faciliteren. De Hololens, een slimme bril die gebruik maakt van Mixed Reality technologie is onderzocht en kwam als potentiële game-changer naar boven. 

Maurice over de toegevoegde waarde van de Hololens “We gebruiken de Hololens momenteel om het werk van de Alliander medewerkers in het veld inzichtelijk te maken op locatie. Door verschillende interne en externe databronnen te gebruiken kunnen we de kabels en leidingen door de Hololens heen projecteren. Je kijkt daardoor als het ware met de bril door de grond heen. We maken hiermee het onzichtbare zichtbaar. Er hoeft dus geen schop meer aan te pas te komen om te zien waar een kabel ligt.” 

Maar dit is niet het enige waar de Hololens een uitkomst biedt, vertelt Maurice “Een andere kern-functie van de Hololens is het kunnen projecteren van een transformatorhuisje om een realistisch beeld van de toekomst te schetsen. Mensen denken in 3 dimensies. We zijn zeer slecht in staat om een 2D tekening mentaal om te vormen in een 3D beeld. De Hololens is nu bij uitstek een oplossing die dit nu juist wél heel goed kan visualiseren. Dit kan net het verschil maken tussen een GO of een NoGO.  

Kracht van het netwerk van The Future Group 

Maurice is vanuit The Future Partners ingezet, maar ook vanuit The Future Group heeft Alliander een expert ingehuurd, vertelt Maurice. “Remco Bulten, een maat van TFG heeft het Hololens team vanaf de grond opgebouwd. Hij heeft aan de wieg gestaan van het product en was verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling. In dit proces was Remco op zoek naar een ondernemende professional die de verdere implementatie en adoptie kon voorzien. Die had hij snel gevonden via het TFG/TFP netwerk, en dat is waar ik om de hoek kwam kijken. Specifieke business of IT skills vinden en snel laten landen in een projectteam is dus snel georkestreerd via het TFG/TFP netwerk. 

Dat netwerk is ook waar de kracht zit op dagelijkse basis. Wanneer er uitdagingen zijn, dan kan je altijd bij je mede ondernemers terecht. De scherpe blik en no-nonsense houding van andere ondernemers kan ik hierbij erg waarderen.”

Maurice heeft dan ook veel aan de ondersteuning die wordt geboden vanuit het collectief. “The Future Group/Partners geeft ondernemers alle tools en middelen om je personal brand te bouwen en jezelf te etaleren. Zo is er elk jaar het Innovation event waar de TFG/TFP ondernemers kunnen shinen met onderwerpen waar ze meester in zijn, in een afwisselend programma met andere sprekers. Hier heb ik ook samen met Eva Dienske een kijkje in de keuken gegeven in de ontwikkeling van de Hololens. 

Ik hoor dat er nu ook een studio is in het nieuwe kantoor en dat we daar binnenkort podcasts kunnen opnemen, dat lijkt me ook heel gaaf om eens te doen!” 

The Future Group is trots op deze toffe klus van Maurice en Remco bij Alliander. Wil jij ook aan de slag voor gave bedrijven zoals Alliander? En een klus scoren die 100% past bij jouw ambitie en drijfveren? The Future Group biedt het beste van twee werelden: aangesloten ondernemers zijn zelfstandig met alle vrijheden van dien, maar ze staan er niet alleen voor.

Meer weten over zelfstandig ondernemen met The Future Group?

Plan vrijblijvend een kopje koffie in met een van onze ondernemersadviseurs. Dit kan zowel digitaal als ook fysiek, waar jouw voorkeur naar uitgaat…..

Vrijblijvend kennismaken!

DE ADVISEURS

VAN THE FUTURE GROUP

Jeske

Anouk

Valerie

Karim

Marcel

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK: