NOVI Hogeschool en The Future Group presenteren post-hbo opleiding Informatiebeveiliging

1 december 2021 – Utrecht – Voor het curriculum van 2022- 2023 is NOVI, gespecialiseerd in ICT hbo-opleidingen, de samenwerking aangegaan met de security experts van The Future Group. Gezamenlijk presenteren zij de post-hbo opleiding Informatiebeveiliging. In de data gedreven kenniseconomie anno nu, wordt het verwerken en opslaan van gegevens met de dag belangrijker. Daarbij wijzigen de spelregels iedere dag. In de IT is al jaren sprake van een grote schaarste van professionals. Daarnaast is het essentieel om specialisten continu bij te scholen, aangezien de dreigingen ook steeds complexer worden en nieuwe ontwikkelingen de context continu veranderen. Met deze eenjarige post-hbo opleiding zijn de deelnemers in staat organisaties hierin bij te staan, zodat zij veilig kunnen opereren en hun klanten de beste kwaliteit en waarde kunnen leveren.  

“Er is al jaren een tekort aan goede IT-professionals. Met de huidige ontwikkelingen en grote media-aandacht voor security onderwerpen zien wij dat bedrijven dit steeds hoger op de agenda zetten. Het is inmiddels een van de belangrijkste onderwerpen voor de komende jaren. Onze security experts staan diverse organisaties op dit gebied bij en zij ervaren van dichtbij de grote snelheid van de ontwikkelingen hierin. Deze praktische ervaring hebben zij gebruikt bij het vormgeven van deze opleiding, waardoor een breed- en goed curriculum is opgezet, die aansluit bij de praktijk. Dat NOVI deze opleiding samen met ons op de markt brengt is voor ons een bevestiging van de kwaliteit in onze community en daar zijn wij bijzonder trots op. ” Aldus algemeen directeur Arno Commandeur van The Future Group.

Elin Hondebrink, Programmamanager bij NOVI, over het belang van de opleiding. “Cybercrime is natuurlijk een zeer actueel onderwerp. Een belangrijke factor daarin is de professionalisering van de medewerkers op dit gebied. Wij krijgen steeds vaker de vraag of wij ook iets kunnen betekenen voor professionals die tijdens hun werk met cyber security in aanraking komen. Deze vraag heeft geleid tot de post-hbo opleiding Informatiebeveiliging. Dit traject bieden wij aan in samenwerking met The Future Group. Een samenwerking die het mogelijk maakt om docenten in te zetten die ruime ervaring hebben in de praktijk binnen diverse organisaties.”

De bedenkers en hoofddocenten, Michael Pols en Ernst-Jan Zwijnenberg, zijn ondernemer binnen The Future Group en beiden werkzaam op het securityvlak. De security specialisten lichten kort hun visie op de opleiding toe: “Voor ons is het belangrijk dat de theorie ook direct in de praktijk wordt gebracht. Dit helpt organisaties daadwerkelijk verder in het volwassen worden van hun informatiebeveiliging. Het is heel gaaf om onze kennis te delen met de professionals van de toekomst en hen uit te dagen om onze kenniseconomie veiliger te maken en te houden. Dat zullen we gedurende het gehele jaar natuurlijk doen, waarbij we ook de nieuwste ontwikkelingen goed in de gaten houden.”

De inschrijving voor de opleiding Informatiebeveiliging is reeds geopend. In september 2022 start de eerste klas aan het twaalf maanden durende traject. De eerste afstudeerders worden daarmee in 2023 verwacht. Bij grote interesse worden nieuwe klassen toegevoegd. Inschrijven voor de opleiding kan hier.

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs