Hoe kijken opdrachtgevers van zzp’ers naar de kandidaat?

Voor opdrachtgevers zit er natuurlijk een groot verschil tussen het aannemen van een medewerker, of het aannemen van een zzp’er voor een bepaalde opdracht. Daarom is het belangrijk om te weten waar opdrachtgevers op letten tijdens een acquisitiegesprek, en waar je als zzp’er rekening mee moet houden.

De geschiedenis van Vopak

Als voorbeeld pakken we de onderneming Vopak. Dit bedrijf werkt vaak samen met de zzp’ers van The Future Group en kan daarom een goed beeld schetsen van waar opdrachtgevers op letten bij het aannemen van ondernemers. Vopak bestaat ongeveer 400 jaar, het bedrijf is opgericht tijdens de VOC. Vopak is het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf ter wereld. Er worden diverse goederen opgeslagen zoals oliën en gassen voor verschillende industrieën. Vopak is wereldwijd actief en heeft in totaal ongeveer 6.000 medewerkers. Het bedrijf bestaat op basis van de waarden die ze belangrijk vinden.

Bekijk het hele webinar!

Alle webinars terug kijken? Klik hier!

Waar let Vopak op bij het inhuren van kandidaten?

Als Vopak een kandidaat zoekt, letten ze op verschillende punten. Allereest is natuurlijk de presentatie van de zzp’er heel belangrijk. Daarbij is het altijd belangrijk om jezelf te zijn. Daarnaast moet iemand natuurlijk de juiste kwaliteiten hebben om de opdracht te kunnen vervullen en kijken we hoe iemand over komt in een gesprek. Vopak is volledig Engelstalig, dus er is ook ruimte voor niet-Nederlandstalige kandidaten. Uiteraard kijken ze ook naar de ervaring en talent. Dit worden uit de CV van de kandidaat gehaald. Ook besteden ze aandacht aan trainingen en vinden veiligheid een belangrijk aspect. Ze verwachten van de kandidaten dat zij de training safety fundamentals volgen. Dat is een training die inspeelt op alles rond veiligheid, wat belangrijk is als je werkt voor Vopak.

Aandachtspunten waar opdrachtgevers van zzp’ers op letten bij het aannemen van zzp’ers.

Een opdrachtgever let natuurlijk op verschillende dingen als het gaat om het aannemen van een zelfstandige. Deze punten zijn hieronder benoemd:

  • Is de opdracht helder en past deze bij jou?

Het is goed als je laat zien dat je precies weet waar de opdracht over gaat en waarom jij de geschikte zelfstandige kandidaat bent. Dit laat zien dat je bent voorbereid en je hebt verdiept in de opdracht(gever).

  • Wat is de rol en wat breng jij extra?

Vertel ook waarom jij een toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Je zit er niet alleen voor jezelf, maar ook om het bedrijf verder te kunnen helpen.

  • Wat kun je daar aan bijdragen en waarom?

Wat is jouw bijdrage bij deze opdracht? Waarom ben jij juist degene die deze bijdrage kan leveren?

  • Wat zijn jouw vaardigheden als ondernemer?

Vertel iets over jouw vaardigheden als ondernemer, laat ook zien wat je observaties op dit moment al zijn en toon je communicatieve vaardigheden aan. Dit kun je grotendeels al tijdens het gesprek doen, maar het is ook altijd goed om voorbeelden te benoemen vanuit je werkervaring.

  • Wat is jouw toegevoegde waarde als zelfstandige bij The Future Group?

Ben je ondernemer bij The Future Group? Dan is het ook goed om te benoemen waarom je bij The Future Group zit en waarom dit toegevoegde waarde kan bieden voor je opdrachtgever.

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs