“Samen maken we de Agile-reis elke dag wat meer volwassen!”

Hesing Kuo en Benjamin Groenewoud zijn beide onderdeel van het Digital team van Maxeda DIY Group, waar Praxis een van de grootste merken is. Hesing is Agile Coach en als expert vanuit The Future Group ingezet bij Maxeda. Benjamin stuurt binnen Maxeda het Digital Product & Tech team aan. Maxeda maakt een grote slag in de digitalisering, waarbij de scheiding tussen de fysieke winkel en e-commerce steeds meer vervaagt.

Benjamin “Wat mij energie geeft is dat wij als Product & Tech- team niet alleen verantwoordelijk zijn voor de app en de website, maar dat we ook de ruimte krijgen om te experimenteren met nieuwe manieren van (samen)werken. In de kern geloven we erg in empowered teams en dat het mandaat zoveel mogelijk bij de cross-functionele (product) teams moet liggen.

Dit helpt ons om snel beslissingen te kunnen nemen, zoveel mogelijk op basis van data en klantfeedback. Waar ik met mijn team vooral op inzet is het verhogen van transparantie (en daarmee vertrouwen) rondom ons werk en het helpen van teams een klantgerichte en waardegedreven mindset te omarmen. Hiermee helpen we Maxeda haar sterkte positie in de DIY-markt te behouden en te vergroten.

Hesing “Die cultuurverandering proberen we te bereiken met structuurverandering, want wanneer je een stukje van de structuur hebt veranderd, kun je pas de cultuur veranderen. Dat gaat hand in hand. Een voorbeeld hiervan is dat we een nieuw proces voor iedereen aan het ontwerpen zijn om ons IT-portfolio te managen. Het gave van deze reis is dat ik hiervoor alle collega’s die betrokken zijn bij het digital portfolio, business en IT, mag begeleiden in het verbeteren van processen en manieren van samenwerken. En daarmee ook samen te bouwen aan een innovatieve product management cultuur. Dat geeft mij dan ook veel motivatie om deze Agile-reis nog volwassener te maken!”

The Future Group is trots op deze mooie samenwerking tussen Hesing en Maxeda. Wil jij net als Hesing ook aan de slag voor gave bedrijven zoals Maxeda? En een klus scoren die 100% past bij jouw ambitie en drijfveren? The Future Group biedt het beste van twee werelden: aangesloten ondernemers zijn zelfstandig met alle vrijheden van dien, maar ze staan er niet alleen voor. Meer weten over zelfstandig ondernemen met The Future Group? Plan vrijblijvend een kopje koffie in met een van onze ondernemersadviseurs via deze link.

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs