YOCTO LINUX ON THE XILINX ZYNC ZED BOARD

Een tijd terug las ik een artikel las over “Bandwidth-Enhanced Additive Sound Modeling”. Het artikel beschreef een methode waarmee geluid kan worden beschreven met door middel van een groot aantal losse ‘sinus’ tracks.

In de komende reeks artikelen wil ik toewerken naar een synthesizer module die het beschreven model hanteert om muziek te genereren. Het model vraagt een behoorlijke reken capaciteit. FPGA’s zijn erg goed in het uitvoeren van parallelle berekeningen. Het lijkt me dan ook mooi om te kijken of algoritme te implementeren is in een FPGA. In eerdere artikelen beschreef ik een I2S audio transmitter en sinus oscillator. In dit artikel vind je een tutorial om Microblaze embedded processor op te zetten met DDR ram en flash bootloader support. De artikelen vind je ook op mijn blog: https://dwjbosman.github.io/

Over de auteur
Dinne Bosman is een veelzijdige en High Tech Embedded Software Engineer en Tester. Dinne is een echte ‘specializing generalist’; een innovator met brede kennis en interesses. Hij heeft vanaf offerte tot prototype en eindproduct bijdrages geleverd in de vorm van projectmanagement, documentatie, onderzoek, implementatie en testwerkzaamheden.

LinkedIn profiel
Publicatie datum: 04 maart 2019

Yocto
Terug naar overzicht

INNOVATION EVENT

THE WORLD IS WATCHING YOU...

15-APR

Het event
voor elke
IT'er!

Schrijf je in!

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs