Zorgzaam & Zorgvuldig werken aan Security bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Wanneer je je bij The Future Group aansluit, behoud je je zelfstandigheid als ondernemer. Je kunt gebruik maken van het netwerk van The Future Group, maar dat hoeft zeker niet in de weg te staan van je eigen netwerk. Totaal niet zelfs! Komt er via je eigen connecties een mooie opdracht op je pad, dan pak je die uiteraard gewoon met beide handen aan.

Zeker als die opdrachtgever het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis is, een opdrachtgever waar Ernst-Jan Zwijnenberg, maat bij de Maatschap Security van The Future Group, twee jaar lang voor heeft mogen werken. Het Antoni van Leeuwenhoek is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Deze twee pijlers maken dat het ziekenhuis een tweeledige functie heeft. Enerzijds het zorgen voor vaak ernstig zieke patiënten, anderzijds het doen van vooruitstrevend onderzoek. Data van beide groepen moeten uiterst zorgvuldig bewaakt en verwerkt worden. Werken op het snijvlak van die gebieden, zorg en zorgvuldigheid omtrent security, is wat de opdracht voor Ernst-Jan zo’n mooie uitdaging maakte.

De vrijheid van ondernemen: Van drie maanden naar twee jaar interim

Terug naar het begin van de opdracht, midden 2018, wanneer Ernst-Jan benaderd wordt door een contact met de vraag of hij tijdelijk aan de slag wil binnen het ziekenhuis. Zijn opdracht: extra kennis binnen de organisatie brengen die dan niet direct voorhanden is en meewerken met het team dat op dat moment handen tekort komt. Wat een opdracht voor drie maanden zou zijn, wordt een opdracht van twee jaar wanneer er vervolgens een interne collega opstapt. Hiermee verandert niet alleen de duur, maar ook de rol van Ernst-Jan binnen de organisatie.

Een uitgebreide opdracht binnen het

Waar zijn rol eerst ondersteunend was, verandert dit nu naar een rol als Chief Information & Security Officer (CISO), waarbij hij de leidende rol pakt. Zowel de verschillende clusters binnen het ziekenhuis als het Security Team werken onvoldoende samen, concludeert hij. En juist wanneer je werkt met gevoelige data en gegevens als patiëntgegevens en onderzoeksresultaten is dat meer dan onwenselijk. Daarnaast ontbrak er een duidelijke lijn van informatie vanuit de clusters naar de Raad van Bestuur.

security

Data Security en verandermanagement

Met kennis van mensen, leidinggeven en data security gaat Ernst-Jan aan de slag om dit te veranderen. Wat eerst een pure kennis klus van een aantal maanden zou worden, is nu een volledig verandertraject. Een verbetertraject zelfs. En onderdeel van dit traject is het samenbrengen van mensen, het optimaliseren van de security, maar ook het aannemen van een persoon die deze rol op zich gaat nemen na het vertrek van Ernst-Jan. Veel diverser dan dit wordt een opdracht niet.

Divers ondernemen bij The Future Group

Deze case is een voorbeeld van de diversiteit van het werk dat je hebt als maat binnen de Maatschap Security. Je vaart onder de vlag van The Future Group, maar je volgt wel je eigen koers. Je behoudt de vrijheid om te ondernemen en te kiezen voor de opdrachten die jij wilt doen. De technische klussen, de meer menselijke klussen of degene die zich op het snijvlak van beide bevinden, zoals deze opdracht bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. En daar bovenop komt dat je er nooit alleen voor staat. Je krijgt niet alleen de ondersteuning op financiële, zakelijke vraagstukken die verbonden zijn met het ondernemerschap, maar je houdt ook je collega’s, in de vorm van maten binnen je Maatschap.

Nieuwsgierig geworden naar wie we zijn of wat we doen? Bekijk dan eens onze andere artikelen op deze website, of neem eens contact met ons op. We komen graag met je in contact!

security
Terug naar overzicht

INNOVATION EVENT

THE WORLD IS WATCHING YOU...

15-APR

Het event
voor elke
IT'er!

Schrijf je in!

DEEL DIT BERICHT IN JE NETWERK:

MEER LEZEN?

Bekijk hier alle blogs.

Alle blogs