Zoetermeer – 2 februari 2023 – Het IT ondernemerscollectief The Future Group gaat de samenwerking aan met IT4Kids om zo samen kinderen de mogelijkheid te geven om te sporten. Door hardware in te zamelen en dit te recyclen haalt IT4Kids geld op en maken zij projecten mogelijk waar kinderen de kans krijgen om te sporten. Het betreft hier kinderen die in moeizame omstandigheden leven waarbij de ouders deze kosten niet kunnen dragen. Het gevoel dat je als ouder hebt als jij jouw kinderen iets niet kunt bieden, voelt vaak als falen terwijl andere mogelijkheden niet direct voorhanden zijn. Met deze actie helpen we niet alleen de kinderen, maar ook zeker de ouders zodat ook zij kunnen genieten van hun sportende kinderen en de levenslessen die sport met zich meebrengt.

De circa 400 ondernemers die zijn aangesloten bij The Future Group worden gevraagd om bij hun opdrachtgever te informeren of zij afgeschreven hardware hebben en willen doneren aan IT4Kids. Op het Innovation event op 20 april 2023 in Zeist is er de kans om te doneren en wordt er gedemonstreerd hoe gecertificeerd datawipen van hardware in zijn werk gaat.

IT4kids goede doel innovation event

Patrick Barbier, Managing Director van The Future Partners (onderdeel van The Future Group) over deze unieke samenwerking. “Ik ben enorm trots op de samenwerking met IT4Kids, zeker gezien ik zelf een hele lange periode vrijwillig inzetbaar ben geweest voor een stichting met een vergelijkbaar doel, namelijk: zoveel kinderen als mogelijk lekker laten bewegen. Onze IT wereld is booming en heeft de mogelijkheid om hier impact te maken. Om The Future Group en IT4Kids voor de 15de editie van het TFG Innovation event aan elkaar te koppelen voelde erg goed.” Aldus Barbier.

Ook Colette Zee, Algemeen Directeur van Stichting IT4Kids is tevreden met de samenwerking tussen IT4Kids en The Future Group. “Ik ben The Future Group ontzettend dankbaar dat Stichting IT4Kids het goede doel mag zijn op het grootste IT-ondernemers event van Nederland. Ieder stukje bewustwording voor wat wij doen voor kinderen met een financiële of fysieke uitdaging is enorm waardevol. Er zijn veel raakvlakken tijdens het Innovation event, waarbij ‘The future of technology’ centraal staat. Vooral m.b.t. de innovatieve manier van fondsenwerving die IT4Kids gebruikt om haar projecten te kunnen realiseren. Met de waarde van afgeschreven hardware van bedrijven geven wij kwetsbare kinderen een structurele (sport)kans en toekomst.”

Patrick vervolgt “IT4Kids voelt als een perfecte match. Het raakt ons IT domein en draagt bij aan een schonere wereld door oude hardware überhaupt te recyclen of te hergebruiken. Veel bedrijven hanteren een 36 maanden afschrijftermijn op hun hardware. Na deze periode is de kans groot dat een organisatie er mee blijft zitten. De afgeschreven hardware staat dan vaak in een stoffig hoekje. Wij willen onze opdrachtgevers vragen om eens in dat stoffige hoekje te kijken. Mocht daar recyclebare hardware voor handen zijn, deze te doneren aan het goede doel en stichting IT4Kids, en zo samen sporten beschikbaar te maken voor alle kinderen in Nederland. Uiteraard ligt er voor onze opdrachtgevers een golden ticket klaar voor onze Innovation event 2023 vanuit de KNVB Campus in Zeist.”

Stichting IT4Kids heeft een innovatieve manier van fondsenwerving door afgeschreven hardware in te zamelen van bedrijven. De waarde van de hardware wordt gedoneerd aan projecten die structurele sportkansen geven aan kinderen die dat om financiële of fysieke uitdagingen niet hebben. Ieder kind in Nederland moet de mogelijkheid hebben op een sportkans en het creëren van #skills4life!

The Future Group is met circa 400 IT professionals een van de grootste IT organisaties van Nederland. De community bestaat uit kennisondernemers verenigd in maatschappen, die begrijpen dat je als groep meer impact kunt maken, terwijl je toch je eigen ondernemerschap behoudt. De groep zorgt ervoor dat je de beste versie van jezelf kunt zijn. Door het delen van kennis, kunde en business wordt er gebouwd aan de toekomst van toonaangevende organisaties.

Hardware of een geldbedrag doneren? Klik hier om te kijken hoe jij kunt helpen.

Vragen?

Heb je naar vragen over dit artikel of wil je meer weten over wat wij doen? Stel je vraag dan meteen!

Contact

Heb je een vraag of wil je de route naar één van onze kantoren inplannen?
Via onderstaande button vind je al onze contactgegevens!