Bij Medux staat een bijzondere uitdaging centraal: hoe kunnen ze in 2030 twee keer zoveel service leveren met hetzelfde aantal medewerkers? Deze vraag wordt niet alleen ingegeven door de beperkingen van de arbeidsmarkt, maar ook door de voorziene verdubbeling van de zorgvraag door de vergrijzing. De race tegen de klok is cruciaal gezien Medux’s visie en ambitie om zorg betaalbaar te houden.

Technologische transitie

Medux

Een belangrijk antwoord op deze uitdaging komt van het Tech Team bij Medux, bestaande uit de TFG Microsoft-specialisten Frits Becker, Corné Hogerheijde en Michael Marques de Almeida. Aanvankelijk opgericht om de technische schulden weg te werken, zijn ze nu een essentiële speler in de technologische transitie naar een nieuwe doelarchitectuur. Hun focus ligt op het beheren van intern ontwikkelde systemen terwijl andere teams nog steeds functionele aanpassingen doorvoeren. Dit omvat een breed scala aan taken, zoals het verbeteren van de beveiliging, monitoring, cloud-native ontwikkeling, upgraden van oude systemen, prestatieverbeteringen, automatisering van ontwikkelprocessen en het optimaliseren van applicatiearchitectuur. Om dit te doen, automatiseren zij al deze zogenoemde pipelines (CI/CD), voor het klaarzetten van nieuwe versies, maar ook de infrastructuur (IaC) die daarbij hoort in azure.

Samen zorgen ze ervoor dat alle systemen tijdig op niveau zijn om de transitie soepel te laten verlopen en de bovengenoemde verbeteringen te realiseren zonder de bedrijfsvoering te zwaar te belasten.

De impact van dit gezamenlijke werk is niet alleen voelbaar voor Medux zelf, maar ook voor de gehele sector in Nederland. Het streven om de zorg betaalbaar te houden heeft bredere implicaties, waarbij efficiëntie en effectiviteit in de gezondheidszorg een grotere rol gaan spelen in een vergrijzende samenleving.

Door de inspanningen van het Tech Team met de TFG Microsoft-specialisten en de verdere ondersteuning vanuit de TFG organisatie, is Medux goed gepositioneerd om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Naast het aanpakken van de huidige issues, wordt ook gebouwd aan een stevige fundering voor een toekomstbestendig zorgsysteem. Dit is een samenwerking die niet alleen de interne processen optimaliseert, maar ook een bredere impact heeft op hoe we als samenleving omgaan met de zorgbehoeften van de toekomst.

The Future Group is uiteraard erg trots op deze mooie samenwerking tussen diverse zelfstandige TFG IT-professionals en Medux!
Wil jij net als onze IT-professionals ook aan de slag voor bijzondere, betekenisvolle bedrijven zoals Medux? En een klus scoren die 100% past bij jouw ambitie en drijfveren? The Future Group biedt het beste van twee werelden: aangesloten ondernemers zijn zelfstandig met alle vrijheden van dien, maar ze staan er niet alleen voor.

Meer weten over ZZP’en bij The Future Group?

Plan vrijblijvend een kopje koffie in met één van onze ondernemersadviseurs!

Meer weten over de impact die onze TFG’ers maken?

Lees ook de verhalen van andere TFG’er en hoe zij hun opdrachtgevers verder helpen:

Sebastiaan koning als DevOps Engineer bij de NS

TFG’ers bij Rijkswaterstaat aan de slag voor toegankelijk en begrijpelijk digitaal omgevingsloket

Vragen?

Heb je naar vragen over dit artikel of wil je meer weten over wat wij doen? Stel je vraag dan meteen!

Contact

Heb je een vraag of wil je de route naar één van onze kantoren inplannen?
Via onderstaande button vind je al onze contactgegevens!