Het belang van data

HET BELANG VAN DATA
Bert Dingemans (Adviseur Sparx Enterpris en maat bij The Demand Group)

Veel organisaties zien het belang van data steeds meer in. Data omzetten naar Informatie en hiermee kennis ontwikkelen maakt het mogelijk dat een organisatie zich kan onderscheiden ten opzichte van anderen die minder in staat zijn deze transformatie te maken. De stap naar een data gedreven organisatie. Echter grip krijgen op data vraagt een nieuw visie op data in de organisatie èn vraagt een nieuwe aanpak om deze transformatie mogelijk te maken.

Deze stap is succesvol te maken door vanuit verschillende perspectieven grip te krijgen op data. Denk hierbij aan werkvelden als data modelleren, Big Data, IoT, data management, data architectuur en/ of data security. Allemaal onderwerpen waarover wij binnen The Future Group expertise in huis hebben. Met deze expertise kunnen wij u ondersteunen met trainingen, coaching en workshops of advisering bij de inrichting.

Klantcase RGID Loxia

Met de architecten van RIGD Loxia zijn we in twee interactieve dagen aan de slag gegaan met Big Data. Op basis van een raamwerk voor big data projecten is op basis van een case uit de sector een model opgesteld van een architectuur, data management en een eenvoudige implementatie. Tijdens de sessies was er veel discussie onderling over de inhoud, het toepassen van de concepten en de relevantie voor de Loxia organisatie. Daarmee was het een intensieve maar leerzame tweedaagse.

Terug naar het overzicht
Blog
Case insturen
Contact