Online Ondernemers Festival

Ontdek in 3 uur hoe jij samen met ons kan ondernemen als IT’er!

Online Ondernemers Festival…

Je hebt altijd al voor jezelf willen beginnen, maar toch weet je niet helemaal hoe en is nu wel het juiste moment om de stap te nemen? Dat het stiekem best spannend is dat weten we, maar het is wél ontzettend leuk en in de IT zijn er nog steeds te korten aan goede IT profielen.

De vrijheid om zelf je projecten uit te zoeken, je eigen werktijden te bepalen, geen baas en geen beoordelingsgesprekken meer en nog meer verdienen ook! Wie wil dat niet?

Maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan opdrachten? Is het in de Corona tijd wel het juiste moment? Kan je dan straks nog wel een hypotheek krijgen? Welk uurtarief kun je hanteren in deze tijd en wat hou je daar dan aan over? Dat zijn allemaal voorbeeld vragen waar je op dit evenement, eindelijk antwoord op krijgt.

We willen je graag kennis laten maken met onze manier van ondernemen en vertellen wij je alles wat je moet weten op het gebied van ondernemen én waarom jij, bij onze professionals hoort.

Ondernemen, doen we samen!

Ja, ik wil alle sessies terugkijken!

VOOR WIE IS DIT ONLINE ONDERNEMERS FESTIVAL?

Voor alle IT-professionals die erover nadenken om de stap te zetten naar ZZP of al hebben gezet en dit niet alleen willen doen.

Starters Stage:

Waar moet ik aan denken bij de stap naar ZZP?

Waar moet ik aan denken bij de stap naar ZZP?

Tijdens deze sessie krijg je aan de hand van een stappenplan alle informatie die je nodig hebt als je voor jezelf wilt beginnen.
Irma de Graaff van Gemeente Zoetermeer, heeft ook ruim 30 jaar ervaring bij KvK, deelt graag haar kennis met jou. Kom zo niet voor verassingen te staan als je de eerste stap naar ZZP neemt.

Finance Stage:

Wat zijn de verschillen tussen loondienst en ZZP, zowel fiscaal als juridisch?

Wat zijn de verschillen tussen loondienst en ZZP, zowel fiscaal als juridisch?

Altijd al willen weten wat de verschillen zijn tussen loondienst en ZZP’er, zowel fiscaal als juridisch?

Denk hierbij aan je pensioen, dekking voor ziekte en arbeidsongeschiktheid en de betaling van de belastingen. Ook wordt er ingezoomd op het ondernemerschap, hoe kijkt de fiscus daar nou tegenaan? Wat zijn de voor- en nadelen van het ondernemerschap?

Sales Stage:

Hoe ziet de IT markt eruit in deze tijd en wat kom je allemaal tegen in je zoektocht naar een eerste opdracht?

Hoe ziet de IT markt eruit in deze tijd en wat kom je allemaal tegen in je zoektocht naar een eerste opdracht?

Hierin wordt de route beschreven die een IT ZZP’er kan doorlopen om een opdracht te vinden. Zoom in op trends en cijfers van de IT markt en verkrijg inzicht in alle spelers op deze markt.

Insurance Stage:

Hoe regel ik mijn hypotheek, verzekeringen en pensioen?

Hoe regel ik mijn hypotheek, verzekeringen en pensioen?

Heb jij ook wel eens nagedacht om zelfstandig ondernemer te worden, maar de stap niet genomen omdat je dan lastig een hypotheek kan krijgen? Of heb je vragen over verzekeringen of zelf jouw pensioen. Dan is dit zeker een sessie voor jou die je niet mag missen.

Experience Stage:

De ervaring van een IT ZZP'er in de praktijk

De ervaring van een IT ZZP'er in de praktijk

Twee inspirerende verhalen vanuit IT ondernemers die de stap naar ZZP genomen hebben. Een van de sprekers is Michel Ossewijer, IT Projectmanager. Hij deelt  zijn ervaring met jou over het ondernemerschap. Waar liep hij tegenaan, hoe reageerde zijn thuisfront en met welke onzekerheden zat hij? Dit en veel meer….

Communication Stage:

Hoe voer je effectief online gesprekken?

Hoe voer je effectief online gesprekken?

Iedereen heeft weleens zo’n moment meegemaakt: je zit in een sollicitatie- of acquisitiegesprek en  juist op dat moment sta je met je mond vol tanden, je krijgt er geen zinnig woord uit. Zonde! Deze workshop helpt jou waar op te letten om goed uit de verf te komen op dit soort momenten. Dit door o.a. het ontwikkelen van een goed verhaal (pitch) en dit aan te passen op de doelgroep alsook jouw houding en gedrag tijdens het digitale gesprek.

LinkedIn Stage:

Hoe vind ik de juiste opdracht op LinkedIn?

Hoe vind ik de juiste opdracht op LinkedIn?

Tijdens deze workshop gaan we praktisch aan de slag om LinkedIn voor jou te laten werken in je loopbaan en leer je wat Linkedin voor je kan betekenen en wat ermee mogelijk is. Hoe je gevonden kunt worden en hoe je interessante informatie in je tijdlijn voorbij kunt laten komen.

Customer Stage:

Hoe kijken opdrachtgevers naar ondernemers?

Hoe kijken opdrachtgevers naar ondernemers?

In de snel veranderende IT markt zijn veel bedrijven op zoek naar goede IT professionals. Niet alleen in loondienst maar juist ook ZZP’ers. Maar hoe kijken bedrijven naar ZZP’ers, waar letten zij op en op welke punten kan jij je juist onderscheiden. Pascal Valentin is Global IT/OT Service Delivery Manager bij Vopak en huurt vaak ZZP’ers in voor projecten. Hij vertelt je meer over waar hij op let en geeft je tip’s voor mogelijk jouw eerste/volgende opdracht.

The Future Group Stage:

Wat betekent samen ondernemen met The Future Group?

Wat betekent samen ondernemen met The Future Group?

Het enige wat jij moet doen als IT-Professional, is doen waar je goed in bent. Met een groot sales netwerk waar jij gebruik van kan maken. Geen administratieve zorgen. Wij vertellen jou álles over het zelfstandig ondernemen bij The Future Group.

Onze partners en sprekers:

Logo's partners