Events voor jou

Webinar: vier maanden na commissie Borstlap

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 2 juli 2020

  • Locatie: Online

  • Begintijd: 12:00 uur

  • Eindtijd: 13:00 uur

Nu inschrijven voor dit event

Op donderdag 2 juli organiseren wij een virtuele ronde tafel met Johan Zwemmer, lid van de Commissie Borstlap

Op donderdag 2 juli organiseerden wij van 12.00 tot 13.00 uur een virtuele ronde tafel met Johan Zwemmer, lid van de Commissie Borstlap en spreker tijdens de laatste Politieke Ronde Tafel in februari. Johan Zwemmer is docent en onderzoeker bij de vakgroep arbeidsrecht van de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij DLA Piper in Amsterdam.

Met Johan Zwemmer spreken wij over de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Tijdens de coronacrisis zijn verschillende observaties van de Commissie Borstlap in korte tijd zichtbaar geworden. We spreken met dhr. Zwemmer over de impact van deze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en zijn verwachtingen voor de komende periode. En welke aanbevelingen van de commissie kan de politiek nu niet meer omheen?

De ‘Commissie Regulering van werk’ was een onafhankelijke commissie onder leiding van Hans Borstlap (o.a. voormalig lid Raad van State). Zij onderzochten op verzoek van het kabinet of de regels die gelden rondom het verrichten van werk nog passen bij de manier waarop we werken, nu en in de toekomst. De aanbevelingen van deze commissie liggen in de kabinetsformatie van volgend jaar prominent op tafel.

Politieke Ronde Tafel

Sinds 2013 organiseert The Future Group de Politieke Ronde Tafel waar bedrijven onderling, én samen met de politiek van gedachten wisselen over de toekomst van de arbeidsmarkt. Dit initiatief is ontstaan vanuit de gedachte dat meer uitwisseling van informatie tussen bedrijfsleven en politiek leidt tot betere inzichten in het functioneren en de inrichting van arbeidsmarkt. Het collectief komt minimaal tweemaal per jaar bij elkaar. Onder andere Tata Steel, Achmea, Zadkine College, Omniplan, ING en Alliander openden eerder hun deuren om samen met andere bedrijven en politici de dialoog te voeren over actuele thema’s.