Politieke Ronde Tafel: Loopbaanperspectief op ZZP’erschap

EVENT DETAILS

HANDIGE INFORMATIE

  • Datum: 27 augustus 2021

  • Locatie: The Future Group Kantoor Zoetermeer

  • Begintijd: 10:00 uur

  • Eindtijd: 12:00 uur

Nu inschrijven voor dit event

Loopbaanperspectief op ZZP’erschap

Op vrijdag 27 augustus staan wetenschappelijke inzichten centraal en spreken wij met dr. Sjanne Marie van den Groenendaal van Tilburg University over haar recente proefschrift ‘Een loopbaanperspectief op ZZP’erschap’. Zij presenteert u wetenschappelijke inzichten die in de praktijk direct hun waarde bewijzen!

Het doel van haar onderzoek was om de heterogeniteit van ZZP’ers in kaart te brengen vanuit een loopbaanperspectief. Ze heeft zich verdiept in de loopbaanontwikkeling van ZZP’ers en de werkrelaties met opdrachtgevers. Haar onderzoek maakt duidelijk waarom ZZP’ers beschouwd moeten worden als een specifieke groep op de arbeidsmarkt. Daarnaast toont het proefschrift aan dat er verschillende type zzp’ers zijn, op basis van de redenen om zelfstandige te worden én de manier waarop ZZP’ers hun loopbaan vormgeven. Het onderzoek geeft concrete handvatten om de duurzame inzetbaarheid van ZZP’ers te verbeteren en laat zien hoe inclusief HRM beleid hierin een belangrijke rol speelt voor opdrachtgever en opdrachtnemer.

Tijdens deze Politieke Ronde Tafel gaan wij met Van den Groenendaal in gesprek. Ook gaan we in op de vraag hoe nieuwe regelgeving ingrijpt in het loopbaanperspectief van zelfstandigen en hoe opdrachtgevers hier mee om moeten gaan.

Programma

10.00 uur        Welkom door gespreksleider Frits Bloemberg (Het Debatbureau)

10.05 uur        Openingswoord Arno Commandeur (Algemeen Directeur The Future Group)

10.10 uur        Inleiding door Sjanne Marie van den Groenendaal (Tilburg University)

10.30 uur        Interactie

12.00 uur        Einde

Inschrijven